Amerikában a GMO-ról szóló szavazást félbeszakította a tüntetés

Amerikában a GMO-ról szóló szavazást félbeszakította a tüntetés

A rendőrség keményen lépett fel a genetikailag módosított élelmiszerekről szóló javaslat szavazása közben kibontakozott heves tiltakozásoknak. Az egyik rendőr szó szerint befogta a száját egy tüntetőnek, hogy az nem kiabálhasson.

 

Az amerikai szenátus arról szavazott volna, hogy fel kell-e tüntetni a genetikailag módosított élelmiszereken, hogy GMO termékekről van szó. A szavazást azonban a tiltakozók zavargása miatt megszakították. A vendégeknek fenntartott karzatról papírból készült pénzt dobáltak a szenátus tagjaira a tüntetők, és azt skandálták „A szenátus megvehető”.

 

A rendőrség erőszakkal vitt ki a civil látogatóknak fenntartott karzatból két embert, , egyiküknek befogták a száját, hogy ne tudjon kiabálni.

 

A törvényjavaslat támogatói szerint az beadvány bezárná a Vermont GMO-törvény  által nyitva hagyott kiskapukat a gyártók előtt, akiknek jelenleg a fagyasztott és húst tartalmazó készételek esetében lehetőségük van, hogy azokat a GMO-jelölés nélkül küldjék piacra. Ez több tízezer terméket érint.

 

Az ellenzők szerint azonban – akik köze a Bernie Sanders elnökjeleölt-aspiráns is tartozik – a javaslat túl sok mozgásteret ad a gyártók kezébe, hogy eldöntsék, melyik termékeket minősítik génkezeltnek.

 

Teraz.sk, NBCnews.com

Nyitókép: huffingtonpost.com

 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »