Amerika szétbombázná a damaszkuszi kormányt

Ötvenegy amerikai külügyi tisztségviselő írta alá azt a bizalmas dokumentumot, amelyben tiltakozását fejezi ki az Obama-kormányzat Szíriával kapcsolatos politikája ellen – írta internetes oldalán a The Wall Street Journal (WSJ) csütörtökön későn este.

A belső használatra szánt dokumentumban az aláírók arra szólították fel az elnököt, hogy haladéktalanul indítsa meg a damaszkuszi kormány elleni célzott légicsapásokat. Szerintük ugyanis csakis Bassár el-Aszad szíriai államfő eltávolítása és új szíriai kormányzat felállítása hozhat változást a közel-keleti országban. Az aláírók Szíriával és a térséggel foglalkozó külügyi tisztségviselők és tanácsadók, a The Wall Street Journal azonban nevüket nem közölte.John Kirby külügyi szóvivő megerősítette a lap információit, de nem kívánt részletekbe bocsátkozni. Mindössze annyit mondott: a külügyi vezetésnek van tudomása a tiltakozásról, de egyelőre tanulmányozza a szöveget.Barack Obama elnök 2013 nyarán döntött úgy, hogy az amerikai légierő nem bombázza le a damaszkuszi infrastruktúrát, s azóta az amerikai kormány elutasít mindenfajta hasonló akciót a szír kormány és állásai ellen. Ugyanakkor az Egyesült Államok irányította nemzetközi koalíciós erők 2014 óta folyamatosan támadják a levegőből az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szíriai és iraki területeit.Közben csütörtökön este a Washington Examiner című, republikánusokhoz közelálló lap munkatársának a Pentagon egyik – neve elhallgatását kérő – tisztségviselője arról beszélt: a védelmi minisztériumban aggodalmat kelt, hogy orosz gépek Szíria déli vidékein hajtottak végre légicsapásokat, állítólag az Iszlám Állam ellen küzdő, Nyugat-barátnak mondott lázadók ellen.Forrás: MTI/hunhir.info.hu

sokkaljobb-kommentár: Líbiához hasonlóan Szíriát is meg akarták szórni bombával, a lehetőséget azonban az ENSZ Biztonsági Tanácsában Oroszország megvétózta. Nem sokkal később eldöntötték, hogy szárazföldön kell megszerezni Szíriát, és létrehozták a „szír ellenzéket”, közülük került ki az Iszlám Állam alapító gárdája. Amennyiben nem kapnának fegyver- és élelmiszer utánpótlást, már régen éhen-szomjan pusztultak volna. Ennyire intenzíven támadja őket az USA a levegőből…

Szaúd-Arábia olaja fogyóban van, az olaj utáni időkre a királyi család nem készült fel, inkább rá akarja tenni amerikai segítséggel a kezét a szír olajra. A Palmüra melletti új olajmezőket nem mellesleg a Mol fedezte fel 2012-ben, jelentős költséggel. A kár a magyar adófizetőket is jócskán érinti, mert jelentős állami tulajdonú Mol-részvényt vásárolt vissza az Orbán-kormány.

Békéscsaba, 2016. június 17.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: Amerika háborúi a második világháború óta: 1945-46 Kína, 1948-49 Görögország, 1950-53 Korea (békekötés nélkül azóta is háborús állapotban van Észak- és Dél-Korea), Kína, 1954 Guatemala, 1958 Indonézia, 1959-61 Kuba, 1960 Guatemala, 1964 Kongó, 1965 Peru, 1964-73 Laosz, 1961-73 Vietnam (nagy bukta, párizsi békekötéssel ért véget!), 1967-69 Guatemala, 1973 Chile, 1983 Grenada, 1983-84 Libanon (ott is sok jelenleg a szír menekült!), 1980 El Salvador, 1980 Nicaragua, 1986 Líbia (most tették végképp tönkre!), 1987 Irak–Irán, 1989 Panama, 1991 Irak, 1993 Szomália, 1998 Szudán, 1999 Jugoszlávia, 2001- jelenleg is Afganisztán, 2003 Irak, befejezés nélkül, nagyrészt az Iszlám Állam fennhatósága alatt, 2008 Koszovó, 2008 Georgia (Grúzia), ( 2011- Líbia, befejezés nélkül, három részre szakítva, egyik részét az Iszlám Állam uralja, és Szíria, ahol szintén jelentős az olajtartalék, és oda is benyomult az Amerika és a NATO által létrehozott Iszlám Állam, de már megjelent Afganisztánban is! Afganisztánban több mint 40 év óta nincs élhető élet, de már Irakban, Líbiában és Szíriában sincs, amióta a háborús héják a hamis zászlós hadműveleteikkel megtámadták őket. Az emberek menekülnek a háborúk elől főként Európa irányába, de már jönnek jócskán a gazdasági menekültek is. Amerika legújabb szerzeménye Ukrajna, amelynek területe fontos, az Oroszország megszerzését biztosító felvonulási terület. Amerika Európába, főleg a volt szocialista országokba nehéz fegyvereket telepít. Sokan úgy ítélik meg, hogy folyik a harmadik világháború előkészítése. Vagy már zajlik? (sokkaljobb összeállítás)

 

 

 

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »