Amerika szerint most még fontosabbá vált a szabadkereskedelmi megállapodás

Amerika szerint most még fontosabbá vált a szabadkereskedelmi megállapodás

Washingtonban úgy vélik, hogy az Egyesült Államok és az Európai Unió között tervezett szabadkereskedelmi megállapodás (TTIP) a britek távozása után még fontosabbá vált. Az egyezség ugyanis hatalmas piacot teremtene, és ezáltal képes lenne ellensúlyozni a kilépést követő esetleges negatív hatásokat.

Az Egyesült Államok és az Európai Unió közötti szövetség “tartós és megrendíthetetlen”, a partnerség az Egyesült Királyság uniós tagságát elutasító népszavazás után is erős marad – jelentette ki John Kerry amerikai külügyminiszter. A politikus azután nyilatkozott, hogy részt vett az EU-s külügyminiszterek brüsszeli munkareggelijén.

Az amerikai diplomácia vezetője sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy az Atlanti-óceán két partja közötti együttműködés jelenleg minden korábbinál intenzívebb.

Hozzátette, a felek mindegyikének, köztük Boris Johnson brit külügyminiszternek is az az érdeke, hogy a lehető legsimább legyen az átmeneti időszak az Egyesült Királyság uniós kapcsolataiban.

Kerry elmondta, Washingtonban úgy vélik, hogy az Egyesült Államok és az Európai Unió között tervezett szabadkereskedelmi megállapodás (TTIP) a britek távozása után még fontosabbá vált, az ugyanis hatalmas piacot teremtene, és ezáltal képes lenne ellensúlyozni a kilépést követő esetleges negatív hatásokat.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »