Álrendelők kapták a pénzt

Álrendelők kapták a pénzt

Tizenegyre nőtt azoknak a fogászatoknak a száma, amelyekről a Magyar Nemzet kiderítette, hogy bár összesen több mint 300 millió forintos uniós támogatást nyertek, a valóságban nem működnek. Azon a hat dorogi fogászaton kívül, amelyekről tegnap beszámoltunk, Szolnokon kettő, Balatonalmádiban pedig három olyan rendelő van bejegyezve, ahol nincs szolgáltatás. Egy korábbi tulajdonos azt közölte lapunkkal: arra sem emlékszik, hogy igényelte volna a támogatást, pedig valójában megnyerte.

A cégenkénti, 28-29 millió forintos uniós forrást, amelyet a lapunk által vizsgált tizenegy cég (Babek, Bright, Brilliant, Csengeri, Felsink, Great, Painless, Perfect, Perla, Shinning, Sonra Dental Kft.) elnyert, az Innováció a fogászatban című pályázat biztosította még 2013-ban. A cégek három különböző telephelyre vannak bejegyezve: Dorogra, Szolnokra és Balatonalmádiba. Jelenleg mindegyik Dankó István Zoltán magánszemély tulajdonában áll, aki a támogatás elnyerése után vásárolta fel a cégeket korábbi tulajdonosoktól. Ám úgy tűnik: ezek távolról sem lendítik fel a fogászati turizmust, pedig ezért kapták a pénzt.

Mint arról tegnap beszámoltunk, Dankó hat dorogi fogászata nem fogad betegeket, sőt, az ingatlan tulajdonosa lapunktól értesült arról, hogy a férfi az ő címére jegyeztette be a rendelőket működtető cégek telephelyét. Ügyvédjével azonnal a cégbírósághoz fordult. Most az öt másik, Szolnokon és Balatonalmádiban található rendelőknek néztünk utána.

Igazából nem is sikeres a fogászati turizmus?

Próbáltuk felkeresni a cégek korábbi tulajdonosait, hogy kiderítsük, mi lett a 2013-ban folyósított támogatással. Egyikük, aki neve elhallgatását kérte, elmondta: azért adta el Dankónak a cégét, mert úgy vélte, messze nem olyan sikeres a hazai fogászati turizmus, mint amennyire korábban gondolta. Szerinte nem volt kedvező a fenntartása, és túlságosan telített a piac. A cége egyébként 2013-ban nyerte el a közel 29 millió forintos uniós támogatást, azt azonban nem tudni, hogy mire költötte a pénzt. Amikor erre rákérdeztünk, azt mondta: nem emlékszik, hogy részt vett volna a pályázaton, néha hívták, hogy írjon alá „ezt-azt”, de konkrétumot nem tud. Mint mondta: három év után már nem tudja, Dankó István Zoltánt milyen számon lehet elérni.

Egy másik cég, a Great Dental Kft. előző tulajdonosa, Sharifi Amir is Dankónak adta el a cégét, orvos kollégája szerint azért, hogy külföldre menjen dolgozni, mert itthon nem elég kifizetődő a fogászati munka. Valójában azonban Magyarországon maradt, forrásaink úgy tudják, Ghoreishi M. Babakkal együtt jelenleg is ügyvezetője a fővárosi Mammut bevásárlóközpontban található Mammut Fogászatnak. A fogászatot Pear Dental Kft. néven jegyezték be még 2012 júliusában, a tulajdonos már akkor is Babak volt. Ő 2013-ban Babek Dent nevű cégével szintén nyert a pályázaton, majd Sharifival együtt eladták a cégeiket, és együtt kezdtek dolgozni.

Se Szolnokon, se Almádiban

A budapesti Mammut Fogászatról egyébként egy Facebook-oldalon az áll, hogy 2015 februárjában Szolnokon is nyitott egy rendelőt a Sóház út 1. szám alatt Mammut Dent néven. Épp ott, ahol a cégjegyzék-információk alapján Dankó István Zoltán két fogászatának telephelye is található: a 2015 áprilisában Badari Anettől megvásárolt Perfect Dental Kft. és a 2015 júniusában Csengeri Lorándtól vásárolt Csengeri Dental Kft. A helyszínen azonban nem találtunk egyetlen rendelőt sem. A Mammut Fogászat honlapján egyébként nincs feltüntetve, hogy Szolnokon is végeznének betegellátást, pedig a Facebook-oldalon a szolnoki rendelő 2015. februári nyitásáról írtak. Ezen az oldalon egyébként nem található telefonszám, csupán e-mail cím, és nincs semmiféle információ az ellátásról, az árakról és a nyitva tartásról sem.

Megkerestük a környék lakóit, végül egy vállalkozótól tudtuk meg, hogy a szolnoki címen már legalább két éve nincs fogászati ellátás. A címen sem a Mammut Dent, sem a Dankó István Zoltán tulajdonában lévő Perfect Dental és a Csengeri Dental sem fogad pácienseket. Forrásunk szerint körülbelül fél évig volt rendelés, ám akkor is csupán kétszer egy héten, a kora esti órákban; az azonban nem derült ki, hogy ennek a rendelésnek van-e köze a három cég valamelyikéhez. Mozgást mindenesetre évek óta nem tapasztalt, a rendelő jelenleg is kiadó.

Balatonalmádiban is hasonló visszásságokra bukkantunk. A cégjegyzékben ugyanis az almádi Baross Gábor utca 5. szám alá van bejegyezve Dankó három másik cégének, a Wizdont Fogászatnak, a Brilliant Dentalnak és a Sonra Dentalnak a telephelye. A helyiek úgy tudják, ezek sem működnek. Halmágyi András, a település körzeti fogorvosa szerint mindössze két körzeti fogorvos van, és sosem hallott a felsorolt cégekről. Arról sincs információja, hogy működnének fogászatok a Baross Gábor utcában. A szomszédos Hattyú cukrászdában is azt erősítették meg: ott sem tudnak arról, hogy fogászatok üzemelnének a címen.

Sikerült elérnünk a 2013-ban, nem sokkal a pályázat elnyerése előtt alakult, azóta szintén Dankóhoz köthető Perla Dental korábbi tulajdonosát is. Saad Eddin Muhammad Samer nevében lánya nyilatkozott, aki közölte: rég eladták a céget, és nem is ők intézték az ügyeket. Arra a kérdésre, miért adták el a korábban 28 millió forintos támogatást elnyert céget, érdemi választ nem kaptunk, és hamar rövidre zárták a telefonbeszélgetést is.

Az általunk vizsgált 11 társaság előző tulajdonosait egyébként kivétel nélkül 2012-ben és 2013-ban jegyeztették be, nem sokkal azelőtt, hogy pályáztak, majd megnyerték a milliókat. Az ügyben jelenleg is vizsgálatot folytat a Nemzetgazdasági Minisztérium, de erről konkrétumokat egyelőre nem lehet tudni.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 05. 20.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »