Alonso: már megint 30 helyes rajtbüntetés!

Úgy tűnik, Fernando Alonsónak lassan hozzá kell szoknia, hogy a mezőny végéről rajtol. A Honda ugyanis bejelentette, hogy az egyik pénteki szabadedzésre új motort tesz a spanyol McLarenjébe, így a kétszeres világbajnok összesen 30 rajthelyes büntetésre számíthat a hétvégi Maláj Nagydíjon.

Nem véletlenül tartják az F1-es mezőny egyik legjobbjának Fernando Alonsót, ugyanis a spanyol pilóta a fénykorától még nagyon messze lévő McLarennel is képes egyre előrébb végezni. A kétszeres világbajnok ráadásul akkor is pontszerző lehet, ha a mezőny végéről kénytelen elrajtolni. Spában például a 22. pozícióból kezdhette el a Belga Nagydíjat, és a végén a 7. helyen zárt. Most valami hasonló bravúrra lesz szüksége, ugyanis a Honda bejelentette, hogy az egyik pénteki szabadedzésre új motort tesz a spanyol McLarenjébe, így Alonso összesen 30 rajthelyes büntetésre számíthat a hétvégi Maláj Nagydíjon. A spanyol nem rettent meg, ezúttal is a pontszerzés lesz a cél számára.

„Felkészültem a büntetésre, tudom is kezelni ezeket a helyzeteket, legyen elég feleleveníteni a Spában történteket, amikor az utolsó helyről rajtolva négy kör után már ötödik voltam a sok baleset miatt. Optimistán vágok neki ennek a hétvégének, és a büntetésem ellenére esélyem lehet a pontszerzésre” – jelentette ki Alonso, aki hozzátette, az a célja, hogy az év hátralévő részében a negyedik legerősebb csapattá lépjenek előre a Mercedes, a Red Bull és a Ferrari után.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »