Alonso autójában motort cseréltek

Alonso autójában motort cseréltek

Eddig kiválóan alakult a McLaren hungaroringi szereplése, hiszen a wokingiak világbajnokai, Fernando Alonso és Jenson Button mindkét pénteki szabadedzésen a legjobb tíz között zártak. A spanyolnak azonban motort kellett cserélnie az autójában, ám ennek ellenére bízik abban, hogy a szombati időmérőn bekerül a Q3-ba.

Noha a pénteki szabadedzéseken remekeltek – persze önmagukhoz képest – a McLarenek, és mindkét gyakorláson megszerezték a 7. és a 8. pozíciót, végül nem tervezett motorcserét kellett végrehajtaniuk Fernando Alonso autójában. A Honda mérnökei ugyanis már az első edzés után problémát észleltek, és a biztonság kedvéért végül úgy döntöttek, visszarakják azt az erőforrást a spanyol McLarenjébe, amelyet már négy nagydíjon, Monacóban, Kanadában, Azerbajdzsánban és Ausztriában is használt. A csere miatt sem a pilóta, sem a csapat nem aggódik, hiszen ezzel a motorral a legutóbbi öt versenyből négyen képes volt Alonso bekerülni időmérőn a Q3-ba. Most is ez a cél.

– Az első edzés jól ment, semmiféle problémánk nem volt. De az egyik Honda-mérnök tanácsára úgy döntöttünk, kicseréljük a motort, és visszatérünk a korábban már problémamentesen használt erőforráshoz. Pénteken a hetedik helyet sikerült elérnem, amivel elégedett voltam, ám szombaton is az a célom, hogy a legjobb tízben végezzek az időmérőn. Ha ez sikerülne, akkor nagyobb esélyekkel pályázhatnánk a pontszerzésre. Mivel nagyon nehéz itt előzni, fontos lenne a lehető legjobb helyről rajtolni. Optimista vagyok, szerintem ott leszünk a Q3-ban – fogalmazott 2005 és 2006 világbajnoka, aki a mai, harmadik szabadedzésen is megtartotta a hetedik helyét.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »