Álom és rémálom – méltatták a győzelmet

Álom és rémálom – méltatták a győzelmet

Többnyire méltatja az európai sajtó a magyar válogatott tegnapi játékát. A Le Monde francia lap ugyanakkor inkább Orbán Viktor miniszterelnök stadionjaival foglalkozik.

A Guardian összefoglalója arról ír, hogy a magyarok számára álom, a nagy reményekkel érkező osztrákoknak viszont rémálom lett a meccs. A gólszerzők mellett a magyarok közül Királyt, Dzsudzsákot és Kleinheislert emelték ki. Az első gólt szerző Szalai Ádámról azt írják, hogy 2014 októbere óta nem lőtt gólt sem klubcsapatában, sem pedig a válogatottban, ám kedden a szerencse a magyar csatár mellé állt, akiről a lap megjegyzi, hogy 200 embernek fizetett pálinkát a válogatott Eb-kvalifikációja után.

Magyarország sokkolta Ausztriát – ezt a címet adta a meccs összefoglalójának a Deutsche Welle. Szerinte a második félidő volt a döntő, a szünet az osztrákoknak nem sokat jelentett, de a magyarok önbizalma megjött, ebből lettek a gólok. A lap szerint a magyar csapat megérdemelten győzött. Kiemeli, hogy mindkét magyar gól szerzője borzalmas szezonon van túl klubcsapatával a német első és másodosztályban, ám ketten döntötték el a mérkőzést.

Egy álom vált valóra címmel közöl összeállítást a mérkőzésről a tekintélyes brit FourFourTwo futballmagazin. A lap idézi a magyar szövetségi kapitány Bernd Storck sajtótájékoztatóját, amelyen a német szakvezető álomszerűnek nevezte a győzelmet. Marcel Koller osztrák szövetségi kapitány szerint a vereség mögött az állt, hogy az idő múlásával az osztrákok egyre idegesebbé váltak, míg a magyarok nyugodtak tudtak maradni. A lap kiemeli, hogy ha az osztrákok versenyben akarnak maradni, akkor legalább egy pontot kell szerezniük Portugália ellen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »