Alojz Hlina: ilyenek vagyunk

Még mielőtt Telgárton emléktáblát helyeznek el Mikuláš Černáknak azért, hogy pontosan járt a busszal, és rájött, hogy biohumusszal növelhető a föld értéke.

 

Még mielőtt a Luník IX.-en utcát neveznek el valamelyik helyi uzsorásról azért, mert alacsonyabb kamatot szabott, így meghosszabbította az emberek életét az éhhalál előtt, ergo, tovább szedhették a szociális támogatásokat.
Még mielőtt a kispolgári pozsonyiak emléktáblát avatnak Malcháreknak azért, hogy a szétvert önbizalmukat megerősítette azzal, hogy Pozsonyban felépítette Európa legnagyobb Audicentrumát.
Még mielőtt a besztercebányai megyeházára rovásírásos tábla kerül ezzel a felirattal:”Valhallát ugyan még nem találtuk meg, de átmeneti lakhelyüknek megadhatják ezt az épületet. ”

 

Még mielőtt mindez bekövetkezik, engedjék meg, hogy elmondjam, hogy ez a nép, tele kocsmai hősökkel, egyetlen valódi hősről szóló emléktábla kiizzadására volt csak képes Šintava (Sempte) községben.

Where the hell is Šintava?

 

Szomorú, hogy ebben az országban az olyan emberekről, mint V. Jukl és S. Krčméry alig egy kis teret neveztek csak el Semptében, ami valójában nem is tér.
Ez is mutatja, milyenek vagyunk.

 

 

Alojz Hlina: Facebook


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »