Állatkínzásért börtön – elutasították a törvényjavaslatot

Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint “a Fidesz az állatkínzók mellé állt”, miután az Országgyűlés illetékes bizottságának fideszes többsége nem támogatta az állatkínzók büntetésének szigorítása érdekében benyújtott jobbikos javaslatot.

Egyed Zsolt sajtótájékoztatóján közölte: az utóbbi idők brutális bűnesetei jelzik, hogy a jelenlegi törvényi szabályozás nem bír visszatartó erővel. Mivel az állatkínzás, bántalmazás jelenleg vétség, a bírói gyakorlat szerint az ilyen ügyekben hozott ítéletek főként felfüggesztett börtönbüntetéssel végződnek, ami igaz az esetek 98 százalékára. Vagyis a politikus szerint hiába adott a törvényi háttér, a jelenlegi büntetési tételeknek semmilyen elrettentő hatásuk nincs.

A képviselő emlékeztetett arra is, egy hónappal ezelőtt utcára vonultak az állatvédők. A tüntetésen maga is jelen volt, emellett több állatvédő egyesülettel egyeztetett, ennek során került kialakításra az a jobbikos törvényjavaslat, amelyet a politikus beterjesztett a Parlament Igazságügyi Bizottsága elé.

“A fideszes többségű bizottság nem szavazta meg a beadványom, amely azt tartalmazza, hogy három év helyett öttől tíz évig terjedő szabadságvesztést kapjon az, aki állatkínzást követ el” – tájékoztatott Egyed. Szerinte ezzel a döntéssel a Fidesz egyértelművé tette, hogy az állatkínzók mellé állt.

 

Forrás – alfahir.hu

Rovatok: Zöld Válasz


Forrás:zoldvalasz.hu
Tovább a cikkre »