Allahu akbar! Megalakult a kereszténydemokraták allahozó szárnya

A vezető német kormánypárt CDU-ban (Kereszténydemokrata Unió) muszlim csoport alakult Midu (Muslime in der Union) néven. Az alakuló ülésen a muszlim „Allahu akbar” felkiáltás is elhangzott.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Midu (Muslime in der Union) néven alakult muszlim csoportosulás a CDU-ban. Az Angela Merkel szövetségi kancellár által vezetett kereszténydemokrata kormánypártban szerveződő csoport alakuló ülésén a muszlim „Allahu akbar” felkiáltás is elhangzott. A csoport tagjai, köztük fejkendőt viselő nők a médiának elmondták: konzervatív szunnita muszlimoknak tartják magukat.

A Preussische Allgemeine szerint mintegy harminc tagja van a CDU muszlim csoportjának, melynek szóvivője a 25 éves Cihan Sügür, aki magát szociálismédia-aktivistának tartja. Sügür elfogadja, hogy furcsának tűnik a muszlim szerveződés egy kereszténydemokrata pártban, de arról beszélt: nem a keresztény hitet, hanem a szabadelvű-demokratikus alapvetéseket vallják. A csoportnak Facebook-oldala is van már.

A német lap szerint a Midu köreibe leginkább a török elnök Erdogannal szimpatizáló konzervatív németországi törökök tartoznak, sőt, az Erdogan-párt AKP is felbukkan a szerveződés körül. A CDU főtitkára, Peter Tauber így is üdvözölte a kezdeményezést.

A Preussische Allgemeine arról is ír: Erdoganék aktívan szervezik az Európában élő törököket: Erdogannal szimpatizáló török származású politikusok alapították meg a Denk nevű pártot is Hollandiában.

Németországban jelenleg 11 török származású képviselő ül a szövetségi parlamentben. A CDU eddig – logikusan – nem volt a muszlim bevándorlók kedvelt pártja az országban.

Hunhír.info – Mandiner


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »