Allah akbarozva gyilkolt a "francia állampolgár" – de nem kell izgulni, szerencsére nincs szó radikalizálódásról

"Valószínűleg" tudatmódosító szerek és egy esetleges visszautasítás, nem pedig a szélsőségesség vadíthatta meg a 29 éves, francia állampolgárságú Smail Ayadot, aki halálra késelt egy fiatal brit nőt a queenslandi Home Hill turistaszállóján – közölték az ausztrál hatóságok csütörtökön.

A tanúvallomások szerint a férfi a támadás alatt és később, a letartóztatás során többször azt kiáltotta: “Allah akbar” (Allah a leghatalmasabb). A rendőrség mindamellett "nem talált radikalizálódásra vagy politikai indítékra utaló jelet".

Az ausztrál rendőrség úgy véli, hogy Ayad marihuánát fogyasztott a kedd késő éjjeli támadás előtt. Szemtanúk szerint a férfi teljesen kifordult magából a késelés előtti órákban.

Ray Rohweder queenslandi rendőrfőkapitány elmondta, hogy Ayad szinte megvadult a kórházból a townsville-i rendőrőrsre szállítása alatt, és az egyenruhásoknak meg kellett állítaniuk járművüket, hogy lenyugtassák a dühöngő férfit, akit végül csak sokkolóval és paprikaspray-vel tudtak ártalmatlanná tenni.

Rohweder egyúttal hangsúlyozta, hogy továbbra is vizsgálják az összes lehetőséget.

A nyomozók vizsgálják azt is, hogy a gyilkosság indítéka lehetett-e az, hogy az áldozat visszautasította a férfi közeledését.

Smail Ayad kedd késő éjjel ölte meg Mia Ayliffe-Chungot a Home Hill-i turistaszállón, az esetnek több tucat szemtanúja volt. Egy 30 éves brit férfi megpróbált közbelépni: őt végül életveszélyes fejsebekkel szállították kórházba. A támadásban egy ausztrál állampolgár könnyebben megsebesült, egy kutya pedig elpusztult.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »