Áll a bál bizonyos Suzuki modellek körül

Az eredeti jelentésben szereplő 16 helyett a részletes vizsgálatok elvégzése után kiderült, hogy 26 modellnél alkalmazott szabálytalan eljárást az üzemanyag-fogyasztás megállapítására a Suzuki.

A közlekedési minisztériumnak kedden benyújtott jelentést követően tartott sajtótájékoztatón azonban a gyártó hangsúlyozta, hogy nem mutattak ki lényeges eltérést a két mérési eljárás eredményei között, de a szabványos eljárás minden esetben kedvezőbb fogyasztási értékeket eredményezett a szabálytalan mérések alapján a modellekre eredetileg megadottnál.

A szabálytalan fogyasztásiérték-meghatározás az eredetileg jelentett 2,10 millió helyett 2,14 millió Japánban értékesített Suzuki márkájú és a Suzuki által más márkák számára gyártott gépkocsit érint.

A japán közlekedési minisztérium a Mitsubishi autógyárnál napvilágra került mérési és számítási szabálytalanságok után szólította fel az összes japán autógyárat az általuk követett gyakorlat felülvizsgálatára.

A Mitsubishi négy, kizárólag a szigetországban forgalmazott miniautójánál alkalmazott szabálytalan eljárást a fogyasztási értékek meghatározására. A fogyasztási érték a környezetkímélő járművekre igényelhető adókedvezmény egyik fontos paramétere Japánban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »