Alkotmánymódosítás: Vona kemény próba elé állította Orbánt

A Jobbik elnöke nem kis meglepetésre feltételhez közötte, hogy pártja támogatni fogja-e a miniszterelnök alkotmánymódosítási-javaslatát. “Se szegény migránst, se gazdag migránst ne lehessen betelepíteni Magyarországra. Se szegény terrorista, se gazdag terrorista ne érkezhessen Magyarországra. Se Jean-Claude Juncker ne tudjon Magyarországra telepíteni bevándorlókat, se Rogán Antal” – fogalmazott Vona Gábor.

Magyar Menedék - Badiny

Ahogy arról beszámoltunk, Orbán Viktor egyeztetést kezdeményezett az alaptörvény módosításáról a frakcióval rendelkező pártok vezetőivel, ezért találkozott az MSZP, ezt követően pedig kedd délután a Jobbik elnökével.
Vona Gábor a találkozó utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 30-40 perces megbeszélésen nem tudta arról meggyőzni Orbán Viktort, hogy szüntessék be a letelepedésikötvény-bizniszt. A Jobbik elnöke leszögezte: nem volt sikeres a találkozó, hiszen ők csak olyan alaptörvény-módosítást támogatnának, ami elutasítja a betelepítés minden formáját.

A Jobbik vezetője kijelentette: ha a miniszterelnök nem támogatja a letelepedésikötvények árusításának a beszüntetését, akkor nem fogják támogatni az alaptörvény-módosítását.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »