Alkotmányellenesnek ismerték el az ukrajnai tarifaemeléseket

A Lembergi Városi Tanács 44 szavazattal moratóriumot rendeltek el a tarifák emelésére – tájékoztatta a Lembergi Városi Tanács sajtóosztálya.

“Véleményünk szerint igazságtalan és alkotmányellenes a közüzemi díjak növekedése, a minimálbér és a nyugdíjak emelése nélkül” – közölte Helena Pajonkevics, a Városi Tanács Jogi Főosztályának vezetője.

A képviselők továbbá úgy döntöttek, hogy az Ukrán Legfelsőbb Tanácshoz és a Miniszteri Kabinethez fordulnak azzal a követelménnyel, hogy vizsgálják felül a tarifák kialakításának politikáját – számol be a Korrespondent.net.

Korábban már Kijev, Dnyipro és Zsitomir is moratóriumot hirdetett a tarifák növekedésére.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Közgazdász: a külföldi cégek miatt magasak a tarifák UkrajnábanPolitológus: a tarifák és a szociális feszültség „eltemethetik” HrojszmantFél év alatt több mint 25 millió hrivnyával nőtt a kijevi lakosok rezsitartozásaRovatok: GazdaságTelepülés: Ukrajna›Lembergi terület›Lemberg›LembergCímkék: rezsi, közüzemi szolgáltatások, tarifák, áremelkedés, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán gazdaság, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »