Aleppó ketyegő bomba: több száz sérültet kellene kihozni, alig maradt élelem

Körülbelül 600 sebesültet kell evakuálni a szíriai lázadók kezén lévő ostromlott Kelet-Aleppóból, ahol az orvosi készletek kifogyóban vannak és a lakosság mindössze negyede számára van még élelem – mondta csütörtökön Ramzi Ezzeldín Ramzi, az ENSZ szíriai megbízottjának helyettese.

A jelenlegi helyzetben az a legfontosabb, hogy ki lehessen menekíteni a betegeket és sebesülteket, ez több száz embert érint – jelezte.

A szíriai hadsereg és szövetségesei nagyszabású offenzívát indítottak Aleppó lázadó negyedeinek visszafoglalására, miután a múlt hét elején összeomlott a Washington és Moszkva közvetítésével létrejött tűzszünet.

A kormányerők csütörtökön ismét elfoglalták a várostól néhány kilométerre északra fekvő, stratégiai jelentőségű Handarat palesztin menekülttábort – erősítette meg Zakaríja Malahifdzsi, az egyik felkelőcsoport tisztségviselője. Hozzátette: a térségben tovább folynak az összecsapások. A hadsereg szombaton rövid időre ellenőrzése alá tudta vonni a területet, míg a felkelők milíciáinak ellentámadása ki nem űzte őket onnan.

A szíriai ellenzéki fegyvereseknek ugyanakkor Hama városától északra sikerült előrenyomulniuk és két települést, Kafszint és Karát elfoglalniuk. A szíriai hadsereg egyik forrása szerint a légierő egy sor települést bombázott a nap folyamán Hamától északra, ezeket a felkelők az elmúlt hetekben vonták ellenőrzésük alá.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:“Elhibázott politika” – Franciaországot teszik felelőssé a szíriai helyzetértAz aleppói gyerekek egy valódi rémálom foglyaiTörökország 900 kilométeres falat épít a török-szír határonRovatok: KülföldTelepülés: SzíriaCímkék: Aleppó, Szíria, szíriai helyzet, szíriai konfliktus, szíriai polgárháború, külföldForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »