Áldozatnak tartja magát Trump

Áldozatnak tartja magát Trump

Lejáratókampány áldozatának tartja magát Donald Trump, akiről több nő is azt állítja, hogy erőszakoskodott velük. Korábban egy kiszivárgott felvételen saját maga is azzal kérkedett, hogyan molesztálhatta a nőket, mert pénze és hatalma van; mégis azt mondja, a sajtó és a politikusok összefogtak ellene. Barack Obama szerint Trump nap mint nap, minden megszólalásával bizonyítja, hogy alkalmatlan elnöknek.

A republikánus elnökjelölt híveit láthatóan hidegen hagyja, hogy Donald Trumpot több nő is szexuális zaklatással vádolja, és hangfelvétel is van arról, ahogy a molesztálásokkal dicsekszik. Trump szerint egyszerűen le akarják járatni, mert a párteliteken kívülről érkezett a politikába.

„Ezek a gonosz vádak teljességgel, abszolúte hamisak, és Clintonék ezt nagyon jól tudják. Koholmányok, kitalált történetek, hazugságok. Bizonyítékokkal tudom cáfolni ezeket a vádakat, és ezt hamarosan meg is teszem” – fogalmazott a republikánus elnökjelölt egy floridai kampányrendezvényen.

A First Lady szerint mindent elmond Trumpról az a kiszivárgott hangfelvétel, amelyben arról beszél, hogy bármit megengedhet magának a nőkkel szemben. „Azt hallhattuk, hogy egy hatalommal rendelkező személy nyíltan beszél arról, hogy szexuális ragadozóként viselkedik, és olyan stílusban dicsekszik a nők csókolgatásáról és fogdosásáról, hogy az gyermeki fülnek nem való. És ami még rosszabb: nyilvánvaló, hogy ez nem egy elszigetelt eset volt, csak egy a számtalan példa közül arra, hogyan bánt a nőkkel egész életében. Azt hiszi, bármit megtehet a nőkkel. Ez kegyetlen és ijesztő” – fogalmazott Michelle Obama.

Barack Obama elnök szerint még sosem volt ennyire egyértelmű, kit kell választaniuk az amerikaiaknak. „A másik oldalon egy olyan ember van, aki minden egyes nap, minden megszólalásával bizonyítja, mennyire alkalmatlan erre a posztra” – közölte az elnök.

Trumpot nem csak a Demokrata Párt támadja egységesen: a sorozatos botrányok miatt az összes vezető republikánus politikus kihátrált mögüle – kis túlzással már csak alelnökjelöltje tart ki mellette. „Hiszek a megbocsátásban, és a társam nemrég megmutatta az amerikaiaknak, mi lakozik a szívében. Alázattal fordult az amerikaiak felé, aztán visszavágott a támadóinak és az előttünk álló választásra összpontosított; én pedig büszkén állok Donald Trump mellett” – hangoztatta Mike Pence.

A szexbotrányok miatt Trump egyre nagyobb hátrányba került Hillary Clintonnal szemben az úgynevezett ingaállamokban – vagyis azokon a helyeken, ahol a legtöbb bizonytalan szavazó él, és amely államokban hagyományosan el szokott dőlni az elnökválasztás. Pennsylvaniában és Michiganben Clinton máris 9-10 százalékkal vezet Trump előtt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »