Alaszkában gyakorolják az Észak-Korea elleni támadást

Dél-Korea és az Egyesült Államok légiereje az észak-koreai nukleáris létesítmények elleni támadást gyakorolja a jövő hónaptól – közölték katonai tisztviselők hétfőn Szöulban.

Magukat megnevezni nem kívánó források szerint a színlelt csapásokat a Red Flag (Vörös Zászló) fedőnevű hadgyakorlat részeként hajtják végre az egyesült államokbeli Alaszkában lévő Eielson légi bázison, október 3-a és 21-e között.

A manőver célja fejleszteni a dél-koreai légierő harci képességét, egyre fokozódik ugyanis a veszély az észak-koreai nukleáris és rakétakísérletek miatt.

A forgatókönyv szerint Észak-Korea váratlan rakétatámadást hajt végre, és a gyakorlat célja az is, hogy gyakorolják az észak-koreai nukleáris és más központi katonai létesítmények elleni csapásmérést – mondta a neve elhallgatását kérő katonai vezető.

A feladatok végrehajtására Dél-Korea hat F-15K típusú vadászgépet és két C-130 Hercules szállítógépet tervez küldeni az Egyesült Államokba. Új-Zéland és a NATO csupán szállító- és légi utántöltő repülőgépekkel csatlakozik a manőverekhez.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »