Alaptörvényben rögzítené a kvóta elutasítását a Jobbik

A Jobbik szerint ha a Fidesz tavaly ősszel pökhendi módon nem söpörte volna le népszavazási kezdeményezésünket, akkor már meg lehetett volna tartani a kvótareferendumot. Beszédes, hogy a Fidesz képviselői tavaly még arra hivatkoztak, hogy „a népszavazás előkészítése hosszadalmas”, illetve „népszavazásnak akkor van értelme, amikor a kormány álláspontja és az emberek többségének álláspontja élesen eltér egymástól”. Mára ezek az érvek kikerültek a kormánykommunikáció panelei közül – közölte Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Magyar Menedék - Badiny

A politikus szerint fennáll annak a veszélye, hogy az Európai Unió még azelőtt hoz döntést a kvótáról, hogy hazánk egy több hónapig húzódó népszavazási folyamat végén kimondaná annak elutasítását. Z. Kárpát Dániel hozzátette: továbbá a bevándorláspárti baloldal vagy támogatja a kvótát, vagy pedig bojkottot hirdetett a referendum ellen, ezért fennáll az a lehetőség is, hogy a több milliárd forintba kerülő népszavazás érvénytelen vagy eredménytelen lesz. Egy ilyen lehetőség jelentősen rontaná Magyarország pozícióit – vélekedett.

A Jobbik szerint ezért az Alaptörvényben kell rögzíteni, hogy Magyarország nem kér a bevándorlókból. Ez a megoldás ugyanis nem kerül milliárdokba, kiküszöböli az esetleges érvénytelen vagy eredménytelen népszavazás okozta kudarcot, továbbá gyorsan és a legmagasabb jogi szinten garantálná az idegenek betelepítésének elutasítását. A Jobbik biztosítaná a kétharmados többséget egy ilyen előterjesztéshez.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »