Alaposan alulteljesített a craiovai Ford autógyár

Alaposan alulteljesített a craiovai Ford autógyár

Nem sikerült teljesítenie craiovai üzemében a Ford Románia autógyárnak azt a termelési mennyiséget, amelyet egy 75 millió eurós állami támogatás fejében vállalt. 

ford gyar_b

A gyártónak ezért elvileg vissza kellene fizetnie a finanszírozást, ehelyett azonban a kormány a Ford segítségére siet, és rendeletmódosítással tolja ki a célkitűzés megvalósításának határidejét. Amint a Hotnews.ro hírportál rámutat: az évekkel ezelőtt kötött megállapodás szerint a 75 millió eurós támogatásért cserébena Ford Románia vállalta, hogy 2013 és 2017 között legyárt 810 ezer gépkocsit és 1,5 millió motort. A nagyvállalat azonban egyelőre alig 200 ezer járműnél tart – idén mindössze 25 ezer darabot állítottak össze –, a célként megjelölt hétezer helyett pedig csak 2700 alkalmazottat foglalkoztat, így nem valószínű, hogy jövő évre teljesíteni tudja a megbízást.

A pénzügyminisztérium ezért azt javasolta: módosítsák a megállapodásra és finanszírozásra vonatkozó 2008/109-es számú sürgősségi kormányrendeletet, a jövő év végi határidőt pedig hosszabbítsák meg 2025. december 31-ig. Amennyiben erre sor kerül, a Ford craiovai üzeméből évente körülbelül 66 ezer gépkocsinak kell kigurulnia, ami szakértők szerint könnyen tartható, tekintve, hogy jövő évtől a vállalat egy új, EcoSport típusú terepjáró gyártásába is belefog.

A pénzügyi tárca ugyanakkor feltételeket támaszt a bőkezűségért cserébe: a gyárban 2019-ig 130 millió euró értékben kell beruházásokat végrehajtani kizárólag saját forrásból. A minisztérium arra is kitért: amennyiben az új határidőig sem valósulnak meg a célkitűzések, nem lesz több engedmény, az – annak idején az Európai Bizottság által is jóváhagyott – állami támogatást vissza kell fizetni. A szaktárca szerint a rendeletmódosításra elsősorban azért van szükség, hogy minden lehetőséget megadjanak a Fordnak a tevékenység folytatására, ugyanakkor ne kerüljön veszélybe az üzemben dolgozó több ezer szakember munkahelye.

A javaslatra reagálva a Ford Románia közleményében rámutatott: természetesen készen állnak az egyeztetésekre, a kormánnyal ugyanakkor a szükséges infrastrukturális beruházásokról is tárgyalni szeretnének. A nagyvállalat korábban többször is jelezte, hogy elengedhetetlen a közúti és vasúti infrastruktúra korszerűsítése az autógyártás fejlesztése érdekében.

A Ford 2008-ban, a gépjárműpiac virágzása idején privatizálási eljárás keretében vásárolta meg a craiovai autógyárat: a tranzakció keretében vállalta, hogy 2013-ig 300 ezer járművet gyárt, 2015-ig pedig hétezerre emeli alkalmazottai számát. A gazdasági válság azonban az ágazatot is súlyosan érintette: a Ford az európai piacon 2009-ben 1,3 millió, 2013-ban pedig alig 900 ezer gépkocsit tudott eladni.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »