Alapkérdés, amit nem tisztáztak évszázadok óta: Aki antiszemitáz, az gondolkodik faji alapon

Az gondolkodik faji alapon, aki antiszemitizmussal vádolja a kormányt a Soros-plakátok miatt – mondta Gulyás Gergely, az Országgyűlés fideszes alelnöke a köztelevízió M1-es csatornáján hétfő este. Gulyás Gergely azt mondta: a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) logikáját követve a magyarellenességet is számon lehetne kérni a plakátkampányon, hiszen Soros György „magyar származása legalább annyira ismert, mint zsidó származása”.

Mint mondta, föl sem vetődött, hogy a kormány Soros Györggyel szemben megfogalmazott vádjaihoz bármi köze lenne származásának. Hozzátette: természetes, hogy Európában az „antiszemitizmussal kapcsolatos vélelmekre egy zsidó közösség mindig érzékenyen reagál”, és ezzel mindig „megértőnek kell lenni”, de csak a józan ész határain belül.

Emlékezetes, a Mazsihisz elnöke múlt csütörtökön kérte a „sorosozó” kampány leállítását a kormánytól. Heisler András levelében arra hivatkozott, Ez a kampány nem nyíltan antiszemita, de ettől még nagyon is alkalmas arra, hogy kontrollálatlan, többi között antiszemita indulatokat keltsen.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »