Aláírásgyűjtést indít a Jobbik a kazincbarcikai strandért

Második éve nem nyit ki a kazincbarcikai strand, noha a Jobbik szerint lenne rá pénz, és lakossági igény is. A párt ezért aláírásgyűjtésbe kezd a strand megnyitása érdekében, mondta pénteki sajtótájékoztatóján Fiszter Zsuzsanna

Magyar Menedék - Tepe

A Jobbik helyi elnöke szerint nem nagy elvárás, hogy egy 30 ezres városban működjön strand, ennek ellenére immár második éve nem nyit ki a létesítmény. A városvezetés szerint azért, mert az üzembe helyezéshez szükséges 80 millió forint csak pályázati és egyéb forrás bevonásával teremthető elő.

Fiszter Zsuzsanna ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a 2015. évi költségvetésből közel 3,5 milliárd forint tartalék maradt, ami megfelelő keretet biztosítana a komplex fejlesztéshez. Ennek ellenére a városvezetés hajthatatlan, ezért a Jobbik úgy döntött, aláírásgyűjtéssel hívják fel a döntéshozók figyelmét a lakossági igényekre.

A legerősebb ellenzéki párt kazincbarcikai elnöke nyomatékosan arra kérte a városvezetőket, döntésüknél a választók valós érdekeit tartsák szem előtt, félrebeszélés helyett pedig adjanak valós magyarázatot, miért kell a fürdőzni vágyóknak idén is más városba menniük strandolni.

Jakab Péter
Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei sajtófőnöke


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »