Áládárnak minden jár – hiszen ő halmozottan hátrányos helyzetű

Nem költözik ki székházából a Horváth Aladár által vezetett Magyarországi Roma Parlament (MRP), így a józsefvárosi önkormányzat bírósági eljárást kezdeményezett az épület kiürítésére, írja a Magyar Hírlap értesülése alapján az Index.hu.

Magyar Menedék - Tepe

Az értékes, Tavaszmező utcai épületben az Emberi Erőforrások Minisztériuma roma oktatási és kulturális központ létrehozását tervezi. Az épület korábban az önkormányzat tulajdonában állt, majd ingatlancsere útján a magyar államnak adta át a képviselő-testület még tavaly nyáron.

A Horváth Aladár által vezetett Magyarországi Roma Parlamentnek (MRP) augusztus közepéig el kellett volna hagynia az ingatlant. Az önkormányzatnak ugyan nem kellene másik helyiséget adnia a roma szervezetnek, mégis több lehetőséget felajánlottak, amelyek közül az MRP egyiket sem fogadta el. A kerület szerint a szervezet több százezer forintos tartozást is felhalmozott az önkormányzattal szemben.

A Magyar Hírlap szerint Horváth Aladárék azonban nem hajlandók költözni, végső esetben akár „nemzetközi polgárjogi ellenállást” hirdetnek. A kerület szerint ugyanakkor a tiltakozó szervezet Józsefvárosban semmilyen, a romák érdekeit képviselő tevékenységet nem folytatott. A Magyarországi Roma Parlament „újraélesztését” tavaly hirdette meg Horváth Aladár. Ennek ellenére a szervezet honlapján a legfrissebb bejegyzések 2012-ből valók.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »