Ákos is megszólalt Helyreigazítás-ügyben

Ákos is megszólalt Helyreigazítás-ügyben

Többek között Kovács Zoltán, az Élet és Irodalom, valamint Murányi András, a Népszabadság főszerkesztője is reagált lapunknak Ákos Helyreigazítás című dalával kapcsolatban. Természetesen megkerestük Ákost is, és először az ihletforrásról kérdeztük, vagyis arról, volt-e közvetlen kiváltó oka annak, hogy megírta ezt a dalt. Úgy válaszolt: „A közvetlen kiváltó ok egy tavaly év végi, ötvenperces tévés beszélgetés egyetlen kiragadott mondatának agresszív félremagyarázása volt, valamint az ezután következő lejáratási, károkozási szándék.

A valótlan állításokat közlő médiumok azóta helyreigazításokat tettek közzé, olyan is volt, aki nyilvánosan elnézést is kért.”

Hozzátette: a rendszeresen hírhamisító, rágalmazó gyakorlatot folytató felületek adták az ihletet. „Ők nagy lendülettel szoktak ítélkezni, és el sem tudják képzelni, hogy őket is ki lehet nevetni.”

Több fórumon, köztük lapunk vezércikkében is felmerült, hogy a dalszöveg általánosít, ezért erre is rákérdeztünk.

„A kobzosok már csak ilyenek, általánosítanak, egy bizonyos Ady nevű például odáig ment, hogy azt merészelte írni: »Dőltömre Tökmag Jankók lesnek«. Olyat is írt, hogy hígfejűek a törpék, senkinek, gnómnak, csürhének nevezte őket. Ez durva általánosítás! Most akkor aki nem szereti Adyt, az mind Tökmag és csürhe?!” – fogalmazott.

Mint ismert, tavaly év végén az Echo TV készített interjút Ákossal, aki ott azt nyilatkozta, hogy „a nők dolga nem a pénzkeresés, hanem a női princípium beteljesítése, valakihez tartozni, valakinek gyereket szülni”. A kijelentés akkora sajtóvisszhangot kapott, hogy pénzügyi következményei is lettek, a Telekom ugyanis egyoldalúan szerződést bontott az előadóval, később azonban megegyeztek egymással, aminek Böjte Csaba alapítványa látta legnagyobb hasznát, mert Ákos felajánlott számára ötvenmillió forintot. A sajtóvisszhanggal kapcsolatban Ákos éppen Böjte Csaba tavaly karácsonyi szavait idézte lapunknak: „Őszintén sajnálom a félrevezetett és ezért indulatos embereket.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »