Aki menekülni akar, azt brutálisan kivégzik

Aki menekülni akar, azt brutálisan kivégzik

Szerencsétlen, de nem meglepő dolog, hogy Oroszország iráni légitámaszpontról indít bombázásokat a szíriai dzsihádista fegyveresek ellen – közölték az amerikai külügyminisztériumban. Az Iszlám Államot Irakban is sikerült vissza szorítani. Ott a kurd fegyveresek Moszul ostromára készülnek.

Az orosz légierő hat Tupoljev 22M3-as stratégiai bombázót és azok védelmére Szuhoj 34-es vadászbombázókat telepített Iránba. Eddig dél-oroszországi légibázisokról vetették be a stratégiai bombázókat, de mostantól fele akkora távolságot kellett megtenniük a gépeknek, amelyek így nagyobb bombateherrel indulhatnak bevetésre.

„Szerencsétlen, de nem váratlan és meglepő lépés, hogy Oroszország most már Irán közvetlen közreműködésével folytatja az Iszlám Állam, a Nuszra Font ellen, de a főleg a mérsékelt ellenzéki erők elleni légicsapásokat” – nyilatkozta Mark Toner amerikai külügyi szóvivő. Washington ennek ellenére még mindig kész az oroszokkal közösen fellépni az Iszlám Állam ellen. Az összehangolt amerikai–orosz bombázásokról egyelőre nem született megállapodás, tette hozzá.

Az Iszlám Állam a héten veszítette el az ellenőrzést Manbidzs városa felett, és a dzsihadisták a szomszédos Irakban is visszavonulóban vannak. Ott a kurd fegyveresek amerikai légi támogatással Moszul ostromára készülnek. „A hadművelet a régió felszabadítását és a térségben élők biztonságának és nyugalmának helyreállítását szolgálja. Már csak 15 kilométerre vagyunk Moszul belvárosától” – közölte Szalar Dzsabar kurd dandártábornok.

Irak második legnagyobb városának lakóit túszként tartják fogva a dzsihadisták. Aki menekülni akar, azt elképesztő brutalitással végzik ki a terrorszervezet harcosai.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »