Akcióban a törökök: 350 migránst tartóztattak fel

Öt Leszbosz felé tartó csónakot tartóztatott fel a török parti őrség vasárnap, azokban 350 migráns utazott – jelentette a Dogan török hírügynökség.

A migránsokat egy török járőrhajó fedezte fel körülbelül 7 kilométerre az Izmir tartományban található Dikili városával határos kis öböltől. A csónakok nagyrészt mianmari állampolgárságú utasait egy közeli török rendőrőrsre szállították.

„Tömegesen mészárolják országunkban a muszlimokat” – indokolta országából való távozását egy mianmari migráns. „Egyfelől az elnyomás és az életveszély, másfelől a szegénység késztet távozásra minket” – tette hozzá. A nagyrészt buddhisták által lakott Mianmarban a muszlim kisebbség tagjai gyakran válnak a hátrányos megkülönböztetés és a különféle közösségek közötti erőszak áldozataivá.

Az egy hete életbe lépett uniós–török egyezmény hatására jelentősen apadt a görög szigetekre érkező migránsok száma. Miközben korábban naponta ezrek érkeztek Európa területére, a görög hatóságok pénteken csak 78, csütörtökön 161 újonnan beérkezőt regisztráltak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »