Akár száz kilométer hosszú kerítést is építenének az osztrákok a magyar határon

Akár száz kilométer hosszú kerítést is építenének az osztrákok a magyar határon

Burgenland tartomány rendőrségi szóvivője szerint Ausztria felkészült egy esetleges újabb "menekült"hullámra, és a magyar határ mentén egy 100 kilométeres szakaszon a több száz telektulajdonossal szerződést írt alá, hogy szükség esetén a határt lezáró kerítést építhessenek a területükön.

Ha megnő a "menekültek" száma, pillanatok alatt felhúzhatjuk a kerítést, mert minden készen áll – tette hozzá a szóvivő a dpa német hírügynökségnek nyilatkozva.

A kerítés Burgenland északi és déli részén húzódhat 50-50 kilométer hosszan. A tartomány 300 kilométeres határon osztozik a jelenlegi Magyarországgal. A többi határszakasz nem igazán alkalmas menekültútvonalnak – mutatott rá a rendőrségi illetékes.

Becslések szerint jelenleg naponta 20-30 "menekült" érkezik Ausztriába Magyarországon keresztül – írta a dpa.

Bécs idén szigorított a menekültpolitikáján és a határok védelmén, és idén legfeljebb 37 500 migránsnak hajlandó menedéket biztosítani, menekültügyi eljárások után.

Az állam a telektulajdonosoktól egy négy méter széles szakaszt vett bérbe, ahol időként az osztrák hadsereg és a rendőrség járőrözhet – tette hozzá a szóvivő.

Ausztria eddig csak egy 3,7 kilométeres kerítést épített, a szlovén határon, ahol az utóbbi időszakban nyugodt volt a helyzet. Bécs a Brenner-hágón is a határellenőrzés visszaállítását és egy kerítés felhúzását tervezte, de erre eddig nem került sor.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »