„Akár a csoportelsőség is meglehet"

„Akár a csoportelsőség is meglehet"

Nem lepte meg László Csabát Spanyolország és Olaszország továbbjutása a labdarúgó-Európa-bajnokság csoportköréből, Ukrajna kiesése viszont igen, mert a németek ellen mutatott játékuk alapján többre számított volna a kelet-európai együttestől. 

laszlo_csaba_bLászló Csaba

Az MTK volt edzője és játékos-megfigyelője lapunknak adott értékelésében természetesen Magyarország teljesítményét is kiemelte, hangsúlyozva, hogy már a torna kezdete előtt is esélyesnek érezte a csapatot arra, hogy továbbjusson. „A második hely, de akár még a csoportelsőség is meglehet” – vallja a székelyudvarhelyi származású szakember.

Szerinte az is beigazolódott, hogy Portugália „Ronaldo-függő”, így ha az Aranylabdás Real Madrid-sztár fáradt vagy nincs jó formában, akkor borul a papírforma: hiába a sok helyzet, mégsem tudott nyerni. Meglátása szerint a magyarok ellen így már kényszer alatt fognak játszani, „nyíltsisakos” lesz a harc.

„Magyar szempontból szívmelengető az Eb-n elért eddigi eredmény, de a taktikai és szakmai elemzésen túlmenően különösen azért, hogy 44 év után a sport ereje most mozgósított egy nemzetet. Ez a legfontosabb üzenete enne a tornának” – fogalmazott László Csaba.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »