Akadályként írták le Magyarországot a migránsválság megoldásában

Akadályként írták le Magyarországot a migránsválság megoldásában

Magyarország és Európa sokféleképpen megítélhető viszonyáról cikkez az EU-ra szakosodott sajtó. Szerb háborús bűnösről írna regényt Paulo Coelho.

Szavazatok, remény és félelem Magyarországon – ezzel a címmel közöl véleménycikket a kvótanépszavazásról a EurActiv. A szerző szerint a magyar kormány komoly akadálya a migránsválság megoldásának, de nem szabad bűnbaknak lennie. A publicista emlékeztet: a nagy európai erődrendszernek nemcsak a magyar határkerítés része, hanem az új calais-i kerítés, a spanyol enklávék körüli falak és a bolgár határvadász csapatok is, ez a szellemiség tehát egyesíti a Nyugatot és a Keletet.

Magyarország elhatárolódik a szlovák brexitfenyegetőzéstől – írja az EUObserver. Robert Fico kormányfő korábban azt mondta, a visegrádi országok megvétóznak minden olyan brit kilépési megoldást, amely nem garantál egyenlő jogokat a szigetországban dolgozó közép- és kelet-európaiaknak. A magyar kormány ehhez úgy áll hozzá, hogy amíg nem ismeri London álláspontját, addig nem érdemes ezzel kapcsolatban spekulációkba bocsátkozni.

Radovan Karadzicról írna regényt Paulo Coelho – számol be egy boszniai napilap. A világhírű brazil író hamarosan fel is veszi a kapcsolatot a háborús bűnök és népirtás miatt elítélt egykori boszniai szerb elnökkel. Coelhot azok az évek érdeklik, amikor az üldözői elől bujkáló Karadzic álnéven természetgyógyászként dolgozott egy szerb magánklinikán. A politikust végül 2008-ban, nyolc év rejtőzködés után tartóztatták le, és negyven év börtönre ítélték.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »