Ahol nem szavaznak elegen nemmel, oda migárnsokat telepíthet a kormány

Ha elbukik a népszavazás, figyelembe veszi majd a kormány, hogy az emberek hogy szavaztak egy-egy településen.

Hogy az októberi népszavazás érvényessége kulcsfontosságú, az egyértelmű: erről beszélt hétfőn parlamenti felszólalásában Vona Gábor, aki azt mondta, Orbán a referendummal Magyarország jövőjét tette kockára, de erre utalt sajtótájékoztatóján Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere is.
 
Az érvényességhez elegendő részvétel eléréséhez a kormány szinte minden eszközt bevet, ám ma egy nem túl elegáns módszerhez folyamodtak.
 
Lázár János a kormányzati sajtótájékoztatón kijelentette:
 
Ha sikertelenül zárul a népszavazás, akkor szét kell osztani az ide érkező bevándorlókat, itt pedig a kormány figyelembe veszi majd, hogy melyik településen hogyan szavaztak az emberek.
 
Lázár szerint így minden településen gyakorlatilag egy helyi népszavazást is tartanak az emberek. A miniszter ezzel azt sugallta, hogy azok a települések, ahol kisebb lesz a nemleges szavazatok aránya, migránsok befogadására kényszerülhetnek majd.
 
A politikus később azt mondta, nem fogják egyesével megnézni a pontos eredményeket településenként, de a szavazás után mindenhol megnyílik egy vita a menekültek befogadásáról, a döntéseket pedig befolyásolhatja a szavazás eredménye.
 
Lázár egy újabb kártyát is előhúzott: azt mondta, ha jönnek a migránsok, azt a magyar adófizetőknek kell állni, ezért kevesebb lesz a sagély is.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »