Agyonverték az aranyinges indiai milliomost

Agyonverték az aranyinges indiai milliomost

Agyonverték az indiai milliomost, aki azzal hívta fel magára a világ figyelmét, hogy aranyból csináltatott magának inget. A rendőrség közleménye szerint tucatnyian vettek részt csütörtök este Punéban az üzletember elleni támadásban.

A rendőrség szerint pénzügyi vita állhatott a 48 éves Datta Phuge elleni brutális támadás hátterében. A hatóságok legalább négy embert – köztük az áldozat unokaöccsét – letartóztattak, és megkezdték a kihallgatásukat.

A BBC értesülése szerint egy szabadban tartott születésnapi partira hívták meg Phugét és 22 éves fiát Dighibe, ám amikor az üzletember odaért, kirángatták a kocsijából, és kövekkel, karókkal, valamint sarlóval támadtak rá. A meghívást az egyik gyanúsított adhatta át.

A fiú a rendőröknek beszámolt róla, hogy látta, amint az apját ütik-verik, hetet-nyolcat fel is ismert a tettesek közül, az ő kocsijába is benéztek, de nem bántották, hagyták elhajtani. Az nem világos, hogy az üzletembert miért nem kísérték a testőrei – írta a Ndtv.com portál a beszámolójában.

12,7 millió rúpiás ruhanemű

A dúsgazdag Phuge három éve csináltatott magának rövid ujjú aranyinget, amely több mint 3 kilogrammot nyomott. A becses darab 12,7 millió rúpiába – 53 millió forintba – került: 15 kézműves 14 ezer 22 karátos aranylemezkéből varrta össze 16 nap alatt. Az ing hat gombja Swarovski kristályokból készült.

Az aranying árát 189 ezer dollárra (mai árfolyamon 54 millió forintra) becsülték, ezzel a világ legdrágább ilyen ruhaneműjének számított. Egy évvel később egy másik indiai milliomos, Pankadzs Parakh ennél is nagyobb és drágább – 4 kilós, 214 ezer dolláros (67 millió forintos) – inget varratott magának színaranyból.

A csütörtök este meglincselt Phuge gyakran viselt aranyat a testén, gyűrűket, vastag karpereceket, nyakláncokat. „Néha megkérdezik, hogy miért viselek ennyi aranyat, de hát ez volt az álmom. Mindenki másra törekszik. Vannak az elitben, akik Audit vagy Mercedest és nagy autókat akarnak. Én az aranyat választottam” – mesélte szenvedélyéről 2013-ban a BBC-nek. Indiában nagyon kedvelt az arany, az ország a világ legjelentősebb aranyimportőre.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »