Agrárcégben bukkant fel tulajdonosként Török Gábor

Egy herceghalmi agrárcég és egy ingatlanfejlesztő vállalkozás tulajdonosi körében tűnt fel a politológus neve.

Résztulajdonos lett egy herceghalmi ingatlan- és agrárcégben Török Gábor politológus a Világgazdaság cikke szerint. Török egy Kenyeres Sándor nevű üzletember egyik cégében, a TMIP Ingatlanhasznosító Zrt.-ben szerzett tulajdonrészt. Méghozzá úgy, hogy tulajdonosa – Kenyeres két volt embere, Takács Ernő és Novák Ákos mellett – egy év végén alapított társaságban, a Soldus Development Ingatlanfejlesztő Kft.-ben. A TMP-t pedig a Soldus vette meg a ciprusi Natgold nevű cégtől.

Mészáros Lőrinc üzletfelének emberével közös cégben

Török Gábor a VG-nek azt mondta, régóta barátja Takács Ernőnek, az ő hívására szállt be a Soldusba, de nincsenek ennél komolyabb üzleti ambíciói. A Soldusszal alapvetően kockázatos, például banki követelésekkel terhelt ingatlanprojektekkel foglalkoznak Török szerint.

A cég azonban az év elején megjelent tulajdonosként a Herceghalmi-Gazdász Kft.-ben is, amely növénytermesztéssel és erdészeti szolgáltatással is foglalkozik, s vannak földjei is a cégnek, amelyeket megművel. Agrárszempontból az alábbi tény sem elhanyagolható: Kenyeres a Talentis Groupot Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesternek és feleségének adta el, így hozzájuk került a herceghalmi kísérleti gazdaság is.

Török Gábor Facebook-oldalán így kommentálta a megjelent VG-cikket: „Azt is mondtam az újságírónak, hogy Ernővel mindketten Haladás-szurkolók vagyunk, sajnos ez kimaradt. :)”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »