Aggódnak az utazási irodák

Aggódnak az utazási irodák

Az első foglalások azt mutatják, hogy a terrorizmustól való félelem jelentősen átalakítja az utazási szokásokat. Rohamosan csökkennek a csoportos törökországi nyaralásokra szóló megrendelések a közelmúlt terrorcselekményei miatt.

A népszerű Franciaország és Törökország helyett Bulgáriát, Horvátországot, a Balatont, valamint Görögországot választják idén nyáron a magyarok.  A görög szigetek iránt egyáltalán nem csökkent az érdeklődés, hiszen a magyar turisták korábban sem utaztak például Leszbosz szigetére. Azok a szigetekre, amelyek eddig is népszerűek voltak – mint Korfu, Kréta, Zakynthos – az idén is sokan készülnek – mondta Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének a szóvivője a Ma reggelben.

Tunézia azonban egy nagy kérdés, bár a tunéziai hatóságok nagyon sok óvintézkedést megtesznek, hogy visszacsalogassák a turistákat, a szállodák pedig rendkívül kedvező árakat kínálnak erre a szezonra –  emelte ki a szóvivő.

Kivárnak a nyaralók, de az irodák is

A charter járatok június közepén indulnak majd, ezért az érdekeltek – a magyar utazási irodák, a külföldi szállodák, a charter társaságok – folyamatosan tárgyalnak, és figyelik az aktuális érdeklődést, a számokat.

Május közepéig rugalmasan, a kereslethez fogják igazítani a lekötött kapacitásokat – vélekedett a szakértő.

Nem kell temetni a török riviérát

A törökországi turizmust sem kell még temetni – mondta Molnár Judit, mert ott is komoly biztonsági intézkedéseket vezetnek be, és a török riviéra szállodái ár-érték arányban verhetetlenek a többi mediterrán térség üdülőhelyeivel szemben.

A szakember valószínűsíti, hogy a török szállodások is lépni fognak, és a korábbi évekhez képest kedvezőbb árakat fognak kínálni. Molnár Judit szerint várhatóan folytatódni fog az elmúlt évek tendenciája, és tovább fog erősödni a belföldi turizmus. Illetve valószínűleg Horvátországba is sokan utaznak majd, hiszen amellett, hogy csodálatos üdülőhelyek vannak ott, fontos szempont az is, hogy a Magyarországhoz legközelebb eső tengerpart.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »