Aggódnak az idegenforgalomból élők

Aggódnak az idegenforgalomból élők

Jelentősen visszavetheti a belföldi turizmust a SZÉP-kártya megszűnése. Az idegenforgalomból élők aggódnak, mert van olyan balatoni szálloda, ahol a vendégek 80 százaléka a béren kívüli juttatásként kapott kártyával fizet.

Nagy forgalomra számítanak a balatoni vendéglátóhelyek ezen a hosszú hétvégén. Az egyik siófoki étterem SZÉP-kártya elfogadóhely, ami a tapasztalatok szerint egyértelműen több vendéget hoz. „A forgalom most az utóbbi időben nagyon nagy részt, főként az ilyen hosszú hétvégeken, SZÉP-kártyával fizetőket jelent. Ez talán lehetőséget adott a családoknak, hogy ilyenkor hétvégén kihasználják és eljöjjenek a vendéglátásba, a pihenni vágyók a szállodákba, wellnessekbe. Nagyon fogjuk sajnálni, hogyha ez megváltozik” – mondta Gellény József, a siófoki Öreg Halász Étterem tulajdonosa.

A turizmusból élők szerint, ha a jövőben a kafetériát készpénzben kapják meg a munkavállalók, sokkal kevesebben fogják utazásra költeni. A Hotel Magisternbe főként családosok járnak, az itt megszállók 80 százaléka a SZÉP-kártyával fizet. A hotel igazgatója szerint ezeknek a vendégeknek a kétharmadát elveszthetik, ha megszűnik a SZÉP-kártya. „Azok, akik soha nem üdültek, azok is elkezdtek üdülni menni, pihenni menni, igénybe venni a SZÉP-kártyát. Ha forintosítják és készpénzben kapják meg a dolgozók, akkor én úgy gondolom, hogy le fog csökkenni azoknak a száma, akik így vették igénybe a szállodákat, különböző panziókat és más fizető-vendéglátó helyeket” – nyilatkozta Pártényiné Guzslován Tünde.

Egyelőre nem tudni, hogy az Európai Bíróság ítélete miatt a kormány a teljes kafetéria-rendszert vagy csak bizonyos elemeit szünteti meg, vagy pedig az átalakítás mellett dönt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »