Adócsalásért elítélt klublegenda lehet a Bayern elnöke

A Bayern München közölte, hogy a novemberi elnökválasztáson Uli Hoeness is indul.

Karl Hopfner jelenlegi elnök ezzel a bejelentéssel párhuzamosan visszavonta jelöltségét. A 64 éves Hoeness 2009 novemberétől 2014 márciusáig volt már az egyesület elnöke.

Hoeness 2014 júniusától idén februárig börtönben volt, miután hétrendbeli, összesen 28,5 millió euró (kb. 8,9 milliárd forint) értékre elkövetett adócsalásban marasztalták el, mert nem fizette be egy titkos svájci számlán keresztül lebonyolított tőzsdei és devizapiaci ügyeletekből származó nyereség utáni közterheket.

Elítélése után lemondott a Bayern Münchennél és a részvénytársaságnál betöltött tisztségeiről, de már akkor jelezte, hogy a büntetés letöltése után visszatér a klubhoz.

Hoeness 1970-től 1979-ig a Bayern München labdarúgója volt, az NSZK válogatottjával 1972-ben Európa-bajnoki, 1974-ben világbajnoki címet szerzett. 27 éves korában térdsérülés miatt visszavonult, de az egyesületnél maradt és menedzserként dolgozott tovább. Az elnöki tisztséget 2009-ben vette át Franz Beckenbauertől, a Bayern München AG felügyelőbizottsága elnöki tisztségét pedig 2010-től látta el. Vezetésével a Bayern München a világ egyik legsikeresebb egyesülete lett.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »