Áder Jánost fogadta David Cameron

David Cameron brit miniszterelnöknél tett látogatást kedden Áder János köztársasági elnök Londonban, a Downing Street-i miniszterelnöki hivatalban.

Áder János azon a nagyszabású rendezvénysorozaton vesz részt, amelynek keretében a héten bemutatják Nagy-Britanniában Becket Szent Tamás, Canterbury mártír érseke Esztergomban őrzött ereklyéjét.

Kedd este az Esztergomból hozott Becket-ereklyét az Angliában őrzött relikviákkal együtt a Westminster-apátság, az anglikán egyház londoni koronázó főtemploma fogadja ünnepélyes szertartással, Áder János köztársasági elnök jelenlétében.

Áder és Cameron elsősorban környezetvédelmi kérdésekről tárgyalt. A köztársasági elnök a brit kormányfővel folytatott megbeszélése után magyar újságíróknak elmondta: felvetette Cameronnak – és e felvetése kedvező hozzáállásra talált –, hogy a párizsi klímacsúcson elért megállapodás lendületét felhasználva a világ tíz legnagyobb szennyezőanyag-kibocsátó országa, köztük Nagy-Britannia a következő három évben külön tárgyalásokat folytathatna a párizsinál is ambiciózusabb megállapodás elérése érdekében.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »