Áder János részvétét fejezte ki Barack Obamának

Áder János köztársasági elnök részvétét fejezte ki Barack Obama amerikai elnöknek az Orlandóban történt fegyveres támadás, az Egyesült Államok történetének legsúlyosabb tömegmészárlása miatt.

Az államfő részvéttáviratában azt írta: mély megrendüléssel fogadta a szomorú híreket a floridai Orlandóban történt kegyetlen fegyveres támadásról, amely számos ártatlan áldozatot követelt.

“Engedje meg, hogy Magyarország népe és a magam nevében ezúton fejezzem ki őszinte részvétünket az áldozatok rokonainak, hozzátartozóinak. E nehéz órákban mindnyájukkal együtt érzünk, és szívből osztozunk nagy fájdalmukban. A merénylet sebesültjeinek mielőbbi gyógyulást kívánunk”

 – írta Áder János.

A köztársasági elnök részvéttáviratában hangsúlyozta: “mindent meg kell tennünk, hogy a békés emberek életét sehol se fenyegethessék az erőszak, a pusztítás, a terror megszállottjai”.

Az államfő egyben arról biztosította az amerikai elnököt, hogy Magyarország kész kivenni részét azokból a közös erőfeszítésekből, “amelyek révén tovább erősíthetjük országaink és állampolgáraink biztonságát”.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »