Addig nem lesz rend, amíg a határvadászok hátán csak pihen a géppisztoly

Az Európai Unió külső határainak ellenőrzése nélkül illúzió a tagországok belbiztonságáról beszélni – jelentette ki Bakondi György szombaton. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 esti műsorában kifejtette, az összes olyan uniós országban romlott a belbiztonsági helyzet, ahova sok bevándorló érkezett ellenőrzés nélkül

Magyar Menedék - Tepe

Pedig ennek megelőzése, kiszűrése, a lakosság biztonságának garantálása az érintett kormányok kötelessége. Hangsúlyozta, hazánk támogatja a határok megvédését pénzzel, emberrel, akár Görögországban, Bulgáriában, Macedóniában vagy Szerbiában.

Bakondi György fontosnak nevezte, hogy Egyiptommal is kössön az EU egy, a törökországihoz hasonló megállapodást az illegális bevándorlással kapcsolatban, Líbiában pedig stabilizálni kellene a kaotikus belpolitikai helyzetet.

Előbbi észak-afrikai országban öt és fél, utóbbiban egymillió bevándorló él. Ezekben az országokban, az EU határain kívül kell menekülttáborokban elhelyezni a bevándorlókat, és ott kell eldönteni, ki a valóban menekült, és csak akkor beengedni, amikor valamelyik uniós ország fogadja. A főtanácsadó sajnálatosnak, de nem egyedülállónak nevezte a franciaországi Calais felé tartó, bevándorlók által megvert magyar kamionos esetét. Hangsúlyozta, az ilyen helyzetek miatt épül Calais-nál fal, hogy a fő útvonalat biztonságossá tegye. Hozzátette, ez is azt jelzi, nincs más mód ilyen tömeg megállítására, mint a műszaki akadály, valamint rendőrök, katonák jelenléte. Kapcsolódó hír, hogy 23-án pénteken hét, 24-én szombaton nyolc illegális bevándorlót tartóztattak fel a rendőrség határőrizeti szervei.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »