„Add magad!” – Idén is várják a jelentkezőket a 72 óra kompromisszum nélkül akcióra

„Add magad!” – Idén is várják a jelentkezőket a 72 óra kompromisszum nélkül akcióra

A „72 óra kompromisszum nélkül” szociális önkéntes akciót – amelyet október 6. és 9. között rendeznek – a három történelmi keresztény egyház szervezi. Az esemény immár kilencedik éve hívja a fiatalokat közös összefogásra másokért, környezetünkért. Az akcióra szeptember 25-ig lehet regisztrálni.

Idén ismét fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai teljesítenek közhasznú feladatokat országszerte – intézményeket, játszótereket újítanak fel, erdőt takarítanak, szociális segítségnyújtást végeznek, kulturális műsorokat szerveznek különböző közösségeknek (fogyatékkal élők, idősek stb.) – három napon, azaz 72 órán keresztül október 6. és 9. között.

Az utóbbi évekhez hasonlóan a várakozások szerint ismét körülbelül 8 ezer fiatal hajt végre országszerte több mint 300 projektet a három nap alatt.

A 72 óra kompromisszum nélkül idei szlogenje: „Add magad!” Ez kifejezi a szervezők azon üzenetét, hogy mindenki közreműködését szeretettel várják, felekezeti hovatartozásától függetlenül, hiszen egymás és a rászorulók segítése hatalmas érték, ami által mindenki meglelheti valódi önmagát. Ezt Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground együttes énekesnője, a rendezvény idei fővédnöke is vallja. Fontosnak tartja az önkéntes munkát, többek között évek óta látogat beteg gyermekeket, így segítve őket a gyógyulás útján.

A programra jelentkezni az akció honlapjának regisztrációs felületén lehet szeptember 25-ig. 

72 óra kompromisszum nélkül olyan tevékenységekre hívja a fiatalokat, amelyek iskolai közösségi szolgálatként is végezhetők. A projekt arra szólítja az elsősorban középiskolás és egyetemista korosztályt, hogy október második hétvégéjén tegyék szabaddá magukat, és segítsenek ott, ahol arra szükség van. Szeretnék továbbá felhívni a társadalom figyelmét a fiatalok erejére, elkötelezettségére, lelkesedésére és segítőkészségére. A résztvevők pedig megtapasztalhatják, hogy együtt nagy dolgokra képesek, és szabadon segíteni másoknak nagyszerű érzés, nagy ajándék.

Forrás és fotó: 72 óra kompromisszumok nélkül

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »