Adathalászat Androiddal

Adathalászat Androiddal

A kínai gyártónak küldhet adatokat minden 72. órában sokszázezer Android operációs rendszeren működő okoskészülék – idézi a New York Timest a Mediafax.

biztech-illos-android2_b

Egy amerikai biztonsági cég olyan szoftvert talált androidos telefonokon, amely a készülék minden tevékenységét figyeli kezdve a tartózkodás helyétől az SMS üzenetek tartalmáig és a telefonos beszélgetőpartnerek kilétéig. Az Egyesült Államok hatóságai számára egyelőre nem világos, hogy reklámgyártás céljából végeznek adathalászatot a kínai szoftvergyártók, vagy a pekingi kormány tevékenységéről van szó, amelyben a felhasználókról gyűjt adatokat – részletezi a Ziarul Financiar.

Főként a Kínán kívüli felhasználókat érinti a szoftver tevékenysége, azonban a „fertőzött” készülékek száma ismeretlen. A gyártó, a Shanghai Adups Technology azt állítja, 700 millió készüléken fut az általuk fejlesztett szoftver. Azonban a BLU Products amerikai telefongyártó vállalat azt állítja, hogy az eset százhúszezer telefonkészüléket érint biztosan, és széles körű szoftverfrissítés szükséges ahhoz, hogy megtisztítsák őket a betolakodó kódtól.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »