Ada: Megalakult az új összetételű községi képviselő-testület

Ada: Megalakult az új összetételű községi képviselő-testület

Ünnepélyes keretek között tették le a képviselői esküt az adai községi képviselő-testület tagjai a kkt ma esti alakuló ülésén, amelyen megválasztották a testület elnökét, elnökhelyettesét, valamint titkárát is.

A községi képviselő-testület ülése a legidősebb tag, Tóbiás László irányításával vette kezdetét, akinek munkáját a két legfiatalabb tag, Dijana Manojlović és Pintér Olivér, valamint a kkt eddigi titkára, Vastag Róbert segítette. A képviselők mandátumának hitelesítése és ünnepi eskütétele után megválasztották a testület tisztségviselőit is.

Nacsa István 25 képviselő nevében Búcsú Attila okleveles jogászt javasolta az elnöki posztra, aki az előző mandátumban is a községi képviselő-testület elnöke volt, korábban pedig a testület titkáraként és a Községi Tanács tagjaként is tevékenykedett. A pártonkívüli jelöltet, aki a Mi igazoljuk a bizalmat! – Bilicki Zoltán elnevezésű lista jelöltjeként jutott be a községi képviselő-testületbe, titkos szavazással, ellenszavazat nélkül választották meg. Búcsú Attila gratulált a képviselőknek mandátumuk megerősítéséhez és eredményes munkát kívánt nekik a következő négy évhez, majd átvette az ülés vezetését, és javaslatára levették napirendről a község polgármesterének és a Községi Tanács tagjainak megválasztására vonatkozó pontot.

A községi képviselő-testület elnökhelyettesévé Nacsa István javaslatára, aki ismét 25 képviselő nevében tett ajánlatot, egyhangú titkos szavazással a moholi Andrijana Todorčev Rauški okleveles biológust választották meg, aki a Szerb Haladó Párt (SNS) tagja, és az Aleksandar Vučić nevével fémjelzett lista jelöltjeként jutott be a testületbe.

A községi képviselő-testület titkári tisztségére a testület elnöke Vastag Róbert okleveles jogászt javasolta, aki az elmúlt négy évben is betöltötte ezt a pozíciót. A titkárt egyhangú nyilvános szavazással választotta meg a testület.

Az adai községi képviselő-testület legközelebb várhatóan pénteken délelőtt ül össze, amikor is a tervek szerint megválasztják a község polgármesterét, illetve a Községi Tanács tagjait is. A polgármesteri tisztséget várhatóan ismét a községet nyolc éve irányító Bilicki Zoltán tölti majd be, hiszen az általa vezetett lista 19 mandátumot szerzett a 29 tagú testületben.

H. A.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »