Achim: az U-BT a mezőny legerősebb tagja

Achim: az U-BT a mezőny legerősebb tagja

A listavezető Kolozsvári U-BT nyerte meg az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság alapszakaszában rendezett vasárnap esti rangadót a címvédő Nagyváradi VSK-val szemben: hazai környezetben 86:72-re felülmúlta ellenfelét.

uvskkos_b(fotó: az U-BT Facebook-oldala)

A vendégeket edző Cristian Achim szerint az idei szezonban a Szamos-parti együttes a mezőny legerősebb csapata, de azért hozzátette: „mi is küzdeni fogunk a végsőkig”. És nem csak a hazai pontvadászatban, hanem a Bajnokok Ligája csoportkörében is, ahol szerdán 19.30-tól az velencei Umana Reyert látják vendégül.

Hétfőn az is kiderült, hogy az új rendszer szerint rendezett Román Kupa nyolcas döntőjét és az All Star Game-et Szebenben rendezik meg február 14–18-án. A házigazdák épp a címvédő kolozsváriakat húzták ellenfélként, miközben a Steaua a Craiovával, a Marosvásárhelyi Maros KK a Galaccal, a Temesvár pedig a Nagyváraddal játszik az elődöntőbe jutásért. A Steaua már a soron következő 11. fordulóban megismerkedhet majdani ellenfelével, hiszen szombaton (20 óra, DigiSport) épp az oltyánokat fogadja. Előtte való nap Dinamo–U-BT (17.15, DigiSport) és Nagybánya–Szeben (18) párosításban lépnek pályára a csapatok, a VSK Galacra látogat, míg a Maros KK vasárnap (20, DigiSport) Pitești-en játszik.

A női élvonalban befejeződött a 9. forduló, amelyben a Brassónak sikerült 78:72-re győznie Târgoviștén. A többi vasárnap esti meccs a papírforma szerint alakult, hiszen miközben a címvédő Sepsiszentgyörgy 108:59-re verte a Galacot, addig a Kolozsvári Universitatea 80:72-es eredménnyel vitt el két pontot Szatmárról.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »