Abdeslam tavaly három hetet Szlovákiában töltött

Abdeslam tavaly három hetet Szlovákiában töltött

A Párizsban terrortámadást végrehajtó Salah Abdeslam tavaly Szlovákiában tartózkodott. Az aktuality.sk két, egymástól független belügyi információi szerint három hetet Nyitrán töltött

 

A novemberi párizsi terrortámadásokban 130 személy vesztette életét. A kitervelők és a támadás megvalósítóinak egyke maga Salah Abdeslam volt. A marokkói származású francia állampolgár azóta a világ legkeresettebb embere lett.

 

Salah Abdeslam tavaly nyáron, tehát még a párizsi támadások előtt három hetet egy nyitrai panzióban töltött. Jelenleg a belga rendőrség kezében van, Brüsszel Molenbeek negyedében fogták el egy razzia során és várja kiadatását Franciaországba.

 

Nyitrai kapocs

 

Arról, hogy a keresett terrorista Szlovákiában tartózkodhat, a külföldi titkosszolgálatok tájékoztattak. Abdeslam szlovákiai összekötője az egyik családtagja, aki szlovák feleséget választott magának (mindkettőjük kiléte ismert.)

 

Abdeslam rokona iraki, eredetileg Moszulból származik. A titkosszolgálatok szerint az ő meghívására érkezhetett hozzánk a párizsi támadó. Mint ismert, novemberben a szlovák rendőrség razziát tartott Nyitrán. Éjszaka több házkutatásban épp Abdeslam után kutattak, de eredménytelenül.

 

Rendőrség: minden nyomot megvizsgálunk

 

A belügyminisztérium hivatalosan nem akarta kommentálni az Abdeslammal kapcsolatos információkat. Általánosségban elmondta, hogy együttműködik más országok hatóságaival és minden nyomot ellenőriznek.

 

aktuality.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »