Abdeslam társát foghatták el

Őrizetbe vették a nemzetközi körözés alatt álló, 31 éves Mohamed Abrini belga állampolgárt, akit azzal gyanúsítanak, hogy a tavaly novemberi, 130 halálos áldozatot követelő párizsi merényletek egyik kitervelőjének, Salah Abdeslamnak a bűntársa volt – közölte pénteken a VRT belga állami televízió.

A nemzetközi elfogatóparancsot azután adták ki Abrini ellen, hogy egy térfigyelő kamera felvételének képsorai alapján a hatóságok megállapították: a férfi két nappal a november 13-án lezajlott párizsi vérengzéseket megelőzően egy autóban ült Abdeslammal.

A VRT pénteki közlése szerint feltehetően ő volt a harmadik, még szökésben lévő brüsszeli repülőtéri merénylő is, akinek menekülési útvonalát a napokban modellezték a hatóságok, szintén köztéri kamerák felvételei alapján.

A belga szövetségi ügyészség közlése szerint eközben több embert is őrizetbe vettek pénteken a március 22-én Brüsszelben elkövetett terrorcselekmények kapcsán zajló nyomozás keretében.

A testület megerősítette, hogy a nap folyamán a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a brüsszeli Maelbeek metróállomásban elkövetett, a hivatalos információk szerint 32 halálos áldozattal járó merényletek kapcsán több embert is elfogtak, további információt azonban nem közölt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »