Abdeslam laptopján megtalálták a terveket az Eb vérbe fojtására

Abdeslam laptopján megtalálták a terveket az Eb vérbe fojtására

A fanatikusok azt tervezik, hogy öngyilkos merénylőkkel, fegyverekkel, drónokkal és kémiai eszközökkel veszik célba Marseille-ben az angol drukkereket.

Salah Abdeslam. EPA/BELGIAN FEDERAL POLICE

A rendőrség tudomására jutott, hogy az Iszlám Állam terroristái azt tervezik, hogy a 2016-os Európa bajnokságon megtámadják az angol futballdrukkereket. A hatóságok nyilvánosságra hozták azokat az adatokat, amiket Salah Abdeslam, a párizsi és brüsszeli terrortámadások kitervelésében résztvevő terrorista laptopján találtak. A terv szerint a június 11-ei Anglia-Oroszország mérkőzésen csaptak volna le a fanatikus iszlamisták.

Az Egyesült Királyság biztonsági vezetői attól tartanak, hogy az angol drukkereket a szurkolói területen vehetik célba a fegyverekkel. A Daily Mirror egyik vezető beosztású forrása azt mondta, attól tartanak, hogy a biztonsági zónán kívül eső területeken csaphat le az Iszlám Állam. “Az önfeledt, részeg szurkoló rendkívül könnyű célpont lehet. Ezért nagyon szorosan együttműködünk a francia kollégákkal” – fogalmazott.

Találtak egy fényképet is azon a laptopon, amelyet Abdeslam brüsszeli rejtekhelyén foglaltak le. Az utalások és a fénykép szerint, Marseille történelmi Old Port nevű helyét jelölték ki a támadások célpontjának. Itt gyülekeztek ugyanis az angol drukkerek két héttel Anglia első meccse előtt.

atv.hu / Mirror

The post Abdeslam laptopján megtalálták a terveket az Eb vérbe fojtására appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »