A Zsidó Világkongresszus vezetője szerint Magyarország a nácizmus útjára lépett

A Zsidó Világkongresszus vezetője szerint Magyarország a nácizmus útjára lépett

Az Observer című lapnak adott interjújában fejtette ki véleményét Ronald Luader, a Zsidó Világkongresszus vezetője Magyarországról.

Ronald Luader / forrás: magyarforum.hu

Observer: A tavalyi évben tett auschwitzi látogatása során, óva intette Európát azzal kapcsolatban, hogy a kontinens klímája kezd az 1933-as évekére hasonlítani. Miközben Európa-szerte egyre inkább csak növekszik az antiszemitizmus, meg tudná nevezni azt az országot, amelyik leginkább a gyűlölet bölcsőjeként jegyezhető jelenleg?

Ronald Luader: “Egész Európában Magyarország a legbántóbb. […] Elkezdtek Horthy szobrokat is felállítani, aki ugye náci volt. Még az alaptörvényükben is megváltoztatták a szövegezést, amelyből így kikerült a “holokauszt” szó.”

(Magyarország Alaptörvénye: “Nem ismerjük el történeti alkotmányunk idegen megszállások miatt bekövetkezett felfüggesztését. Tagadjuk a magyar nemzet és polgárai ellen anemzetiszocialista és a kommunista diktatúra uralma alatt elkövetett embertelen bűnök elévülését.” – 888 szerk.)

Forrás. 888.hu / Observer

The post A Zsidó Világkongresszus vezetője szerint Magyarország a nácizmus útjára lépett appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »