A ZSIDÓ polgármester a cionista megszállásra vezeti vissza a történteket

Ron Huldai munkapárti polgármester az izraeli katonai rádiónak azt mondta, hogy a szerda esti támadásokat egy tel-avivi kávéházban Ciszjordánia izraeli megszállására lehet visszavezetni.Huldai szerint Izrael lehet az egyetlen ország, amelyben egy másik nép polgárjogok nélkül, megszállás alatt él. Hozzátette, nem lehet embereket ilyen helyzetben tartani és azt remélni, arra a következtetésre jutnak, hogy minden rendben van.

Magyar Menedék - Badiny

Tel-Aviv polgármestere hangsúlyozta, senki sem elég bátor ahhoz, hogy békét kössön a palesztinokkal. Felszólított arra, hogy amikor az erőszak alábbhagy, keressenek megoldást, jussanak megegyezésre a palesztinokkal.

A 71 éves politikus, aki korábban az izraeli légierő tábornoka volt, hozzátette, 49 éve tart a megszállás, amelynek részese volt, és tisztában van azzal, hogy ez mit jelent.

Huldai erőteljesen bírálta Benjamin Netanjahu cionista vezért is, akinek gyűlöletpolitikája is hozzájárul a palesztin-zsidó ellentét fokozódásához. A folyamatos uszítás, kisajátítás politikája csak az ellentétek elmélyüléséhez vezethet – fogalmazott a zsidó polgármester.

A szerda esti merényletekre válaszul Izrael bejelentette: két újabb zászlóaljat telepít az 1967-ben elfoglalt Ciszjordániába. Az izraeli kormány emellett közölte, hogy felfüggeszti a belépési engedélyét annak a 83 ezer ciszjordániai palesztinnak, akik a muzulmán böjti hónap, a ramadán idejére előzőleg kaptak ilyet, főleg családlátogatás céljára. Ezen túl bevonták a Gázai övezet és Ciszjordánia közötti, valamint a külföldre szóló utazási engedélyeket, és az izraeli hadsereg körülvette a Hebrontól délre fekvő, ciszjordániai Jatta falut, ahonnan a merénylet két elkövetője Tel-Avivba érkezett.

Az izraeli rezsim számos háborút vívott a palesztinokkal, legutóbbi ilyen nagyobb méretű összecsapás volt a 2014-es 50 napos Gázai övezetbeli agresszió. A cionista támadássorozatban életét vesztette csaknem 2200 palesztin, köztük 577 gyerek.

Hunhír.info – PressTv


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »