A zsidó médiának fáj, hogy ifj. Knézy nem borult le imádni egy "menekült" úszónőt – hiba volt magyarázkodni

Megint úgy törli a lábát a magyar sajtó közmédiával ellenséges része az M4 Sport olimpiai kommentátorába, hogy nincs tisztában a tényekkel, és ami nagyobb baj, rá sem kérdez azokra, hanem előítéleteitől vezérelve súlyos jelzőkkel minősíti a teljes közmédiát – írta az MTVA közleményében.

A riói olimpia szombati úszóversenyeit közvetítő ifj. Knézy Jenő nem említette meg, hogy a női 100 méteres pillangó egy sokadrangú előfutamában a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) egyébként szégyenteljes kezdeményezésére indított "Menekültek Olimpiai Csapatának" egyik tagja győzött. Ez természetesen nagyon fájt a zsidó médiának, leginkább a HVG-nek, mely – miután ajvékolását a fajtársi média többi tagja is módszeresen átvette – kérdésekkel fordult az MTVA-hoz azt kérve, "tisztázzák", mi áll a riporter "viselkedésének hátterében". A következő kérdésekkel provokáltak:

– Volt-e arra szerkesztői-, illetve MTVA-utasítása Knézy Jenőnek, hogy ne említse meg a „menekült színekben” induló úszó apró sikerét?
– Ha nem volt, számon kérték-e rajta ezt a szakmai és egyben etikai hibát?
– Felhívták-e a figyelmét arra, hogy ezt többet ne kövesse el?
– Lehet-e bármilyen következménye egy ilyen hibának?

Az MTVA közleményt adott ki, de ifj. Knézy is elkövette azt a hibát, hogy válaszra méltatta őket. Így fogalmazott az esettel kapcsolatban:

“Természetesen semmi szándékosság nem volt abban, hogy egy előfutamban nem mondtam ki valaki nevét, aki menekültként jött az Olimpiára.

Egyfelől egy olyan futamról beszélünk, amelyikben semmi nem dőlt el a verseny szempontjából, így – függetlenül a versenyzőktől, másról is beszélhetek. Más hasonló szakmai kaliberű futamnál előfordult tegnap, hogy nem feltétlen a képről beszéltem, hanem mondjuk az általam fontosabbnak tartott magyar információkat mondtam el, amire tudtam, hogy máskor nem lesz annyi időm.

Másfelől technikai problémákkal küszködtünk. Két órával a futamok előtt a helyszíni kommentátorállásban semmiféle jel nem volt, nem működött a CIS-monitor és az adás képet adó monitor sem.

Folyamatosan próbáltuk elhárítani a problémát, végül 30 perccel a kezdés előtt az a döntés született, hogy nem maradok kint, visszarohantam az IBC-be (műszaki közvetítő központ). Beestem éppen adáskezdésre és folyamatosan azzal kellett szembesülnöm, hogy elmegy a kép és a hang az off-tube fülkében.

Miközben ennek az elhárításán dolgoztunk, nekem nem volt sem képem, sem a verseny hangját nem hallottam. Igen, lehet, hogy éppen akkor, amikor a néző látta, hogy mi történik, én egyáltalán nem.

Ehhez jött még az is, hogy volt olyan futam, ahol az előzetesen kiadott rajtlista is megváltozott. Erre, hogy ez a futam volt-e, konkrétan nem emlékszem, de az előfutamok során volt ilyen, az egészen biztos.

Szóval itt egyszerűen arról volt szó, hogy a millió gond közepette tényleg nem egy kevésbé ismert versenyzőkkel zajló és a verseny szempontjából abszolút indifferens két hosszat nem akartam közvetíteni, főleg nem arról, hogy bármit el akartam volna hallgatni.

Egyszerűen tudtam, hogy ez szakmailag nem fontos futam és élő adás közepette próbáltunk kárelhárítást végezni, miután hol hosszabb, hol rövidebb ideig gyakorlatilag semmi nem működött Rióban.

Hozzáteszem, hogy a helyszíni hibát estig sem javították ki, így másik kommentátorállást kaptam a döntőkre, de ehhez jelen lévő kollégánk több órás veszekedése kellett.”

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »