A Wolfsburg előre leszólta Kassait – egy kiváló döntésről és egy végzetes hibáról írnak

SportVilág

Pozitív kritikákat kapott Kassai Viktor és csapata a Real Madrid-Wolfsburg (3-0) Bajnokok Ligája-találkozó után. A magyar bíróknak nehéz döntéseket is meg kellett hozniuk, de ezt jól oldották meg az értékelések szerint – egy kivételével, akadt, aki szerint meccset befolyásoló hibát is vétett honfitársunk.

Komoly feladatot bízott az UEFA Kassai Viktorra: a magyar játékvezetőnek és csapatának kellett vezetnie a Real Madrid sorsdöntő BL-visszavágóját. Már a párharc előtt is kapott kritikákat a magyar, a Wolfsburg sportigazgatója, Klaus Allofs már előre azt mondta, attól tart, játékvezetői hibák lesznek majd a meccsen, fel kell készülniük a rossz bírói döntésekre is.

Kassainak aztán nem is volt könnyű dolga, de az értékelések szerint jól oldotta meg a feladatát a magyar játékvezetői csapat. Az AS szakértője azt emelte ki, hogy a magyar bíró választott felfogása sokáig az volt, hogy nem büntetett mindenért azonnal lappal, engedte a keményebb játékot, így pár esetben esetleg elmaradhatott a sárga (kétszer a Real Madridnál, egyszer a vendégeknél). Az újságíró kiemelte, hogy a hajrára viszont ez megváltozott, akkor 20 perc alatt négyet is kiszórt, ami éles váltás volt a korábbiakhoz képest. (Az alábbi videón C. Ronaldo reakciója látható a saját sárgája után.)

A legnagyobb kérdést természetesen Sergio Ramos fejese okozta, amely után a hazaiak reklamáltak, mert szerintük bent volt a labda. Az AS szerint azonban igaza volt a magyar játékvezetői csapatnak, egy kevés hiányzott ahhoz, hogy teljes terjedelmében átjusson a labda a gólvonalon. Ezzel más – például a német – lapok sem szálltak vitába, a beszámolók szerint honfitársaink jól oldották meg ezt a nagyon nehéz szituációt egy nagyon nehéz helyzetben. A német újságok kiemelték azt is, hogy hiába volt a közönség részéről komoly nyomás a játékvezetőn a meccs során, Kassaiék függetleníteni tudták magukat ettől.

Kassai egyetlen nagyobb kritikát kapott, igaz, az viszont jelentős volt, ráadásul meglepő módon Spanyolországból érkezett. Egy szintén helyi lap, az Orgulloso szerint párharcot befolyásoló hibája volt Kassaiéknak: a harmadik gól előtt ugyanis nem kellett volna szabadrúgást ítélni a Realnak, hiszen a szerző szerint tisztán látható volt, hogy Luiz Gustavo előbb a labdát érte el, nem pedig Luka Modricot, így nem kellett volna megítélni azt a pontrúgást, amiből Cristiano Ronaldo megszerezte a sorsdöntő harmadik gólt – írja a Csakfoci.

View the full image Forrás: Csakfoci


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »