A vörös iszap katasztrófa hatodik évfordulójára!

KÖZLEMÉNY

Az orbáni szájkarate-kormányzás ékes bizonyítéka, hogy immár a vörösiszap-katasztrófa hatodik évfordulójára emlékezünk anélkül, hogy az elszámoltatás legkisebb jelét tapasztalnánk. A legutóbbi évforduló óta a bíróság az összes vádlottat felmentette első fokon.

Elmondható, hogy egyre távolabb kerülünk az igazság érvényesítésétől. Orbán Viktornak a katasztrófa bekövetkezését követően a Parlamentben elmondott beszéde hangzatos mondatokat tartalmazott a felelősségre vonást illetően, ám a mai napig mindebből semmi sem valósult meg. A helyreállítás az adófizetők milliárdjaiból történt meg, az elkövetők büntetlenül és szabadlábon élik életüket, sem erkölcsi, sem pedig egyetlen fillér anyagi felelősséget nem vállaltak az elmúlt hat évben tettükért.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom mindaddig napirenden fogja tartani az ügyet, amíg a tíz halálos áldozat hozzátartozói, a megannyi sebesült és az életük munkáját elveszítő emberek igazságérzete helyre nem áll egy méltó és igazságos büntetés kiszabása által. Bűn nem maradhat büntetlenül!

Kepli Lajos országgyűlési képviselő, a kolontári vizsgálóbizottság volt elnöke

Forrás: jobbik.hu/Kepli Lajos idővonala

Emlékeztető: „A magyar állam tulajdonában lévő alumíniumipari mamutvállalatot, a Hungalu Rt.-t feldarabolva értékesítették. Az új tulajdonosok vételárként nagyon alacsony, pár milliós vételárat fizettek, amit az ÁPV szerint az kompenzált, hogy átvállalták a magyar államtól a környezeti károk többmilliárdos költségű mentesítési munkálatait. Ahhoz, hogy eldönthessük, helytálló-e az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. felügyelőbizottságának az első Orbán-kormány idején készült jelentésében szereplő állítás, amely szerint a Hungalu értékesítése során „a magyar államot jelentős mértékű veszteség érte”, azt kell megvizsgálnunk, hogy az államtól az alacsony vételárért cserébe átvállalt kárelhárítási munkálatok megvalósultak-e, de erre nem könnyű egyértelmű választ adni.” (Részlet a vörös bárók a forgóajtóban című cikkből)

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »