A VMSZ minden lehetséges politikai eszközzel azokért küzd, akik elszenvedői a migránsáradatnak

A VMSZ minden lehetséges politikai eszközzel azokért küzd, akik elszenvedői a migránsáradatnak

(A Közlemények rovatból átvett anyag)

A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) minden lehetséges politikai eszközzel a migránsáradatot elszenvedő polgárokért küzd, s véleménye szerint nem elég a bátor fellépés, hanem arra van szükség, hogy azok az önkormányzatok, amelyek területén nagyszámú migráns tartózkodik, a belügyi szervekkel együttműködve akadályozzák meg az olyan eseteket, mint a minapi incidens, amikor két pakisztáni migráns próbált meg szexuálisan bántalmazni egy kiskorú lányt Szabadkán, áll a párt szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében, amelyet az alábbiakban közlünk.

“A Vajdasági Magyar Szövetség álláspontja a migránshullámmal kapcsolatban, ami az elmúlt másfél évben egyre fokozódó nyomásként nehezedik Szerbiára, különösen pedig a szerb–magyar határ közelében élőkre, egyértelmű és világos: a Vajdasági Magyar Szövetség minden lehetséges politikai eszközzel azokért küzd, akik elszenvedői ennek a migránsáradatnak, vagyis a polgárokért. A migránsáradat a közelmúltig anyagi károkat okozott és erkölcsi megalázást jelentett, gondoljunk a megdézsmált és letiport gyümölcsösökre és a meggyalázott temetőkre.

A Szabadkán és környékén felgyülemlő, migránstömeghez tartozó egyének azonban az elmúlt hetekben egyre agresszívebben viselkednek, aminek egyik rettenetesen végkifejletű esete lehetett volna a tegnapi, amikor egy kislányt mentett meg az erőszaktól egy polgártársunk, amiért köszönet illeti.

Azonban a bátor fellépés nem jelentheti a megoldást. Szabadka város önkormányzatának, mint minden olyan önkormányzatnak, amelynek területén nagyszámú migráns tartózkodik, a belügyi szervekkel együttműködve meg kell akadályoznia az ilyen eseteket.

A rendőri szervek fellépése, amellyel kézre kerítették a két erőszakoskodót, azt mutatja, hogy a rendőrség képes uralni a helyzetet. A Vajdasági Magyar Szövetség elvárja az illetékesektől, hogy a városokban és a községekben szavatolják a polgárok biztonságát, és tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy az utcák biztonságosak legyenek, mert megengedhetetlen és elképzelhetetlen, hogy az elkövetkező időkben úgy éljünk, hogy gyermekeinket fényes nappal nem engedhetjük az utcára.

Egyre világosabb, hogy az október 2-ai kvótareferendum nem a megoldás, hanem a megoldási folyamat kezdete, aminek eredményeképpen a brüsszeli politikusoknak ki kell húzniuk a fejüket a homokból és segíteni kell a balkáni útvonal mentén fekvő országokat abban, hogy ne váljanak a migránshullám túszaivá.

Az otthonaink biztonságáért vívott küzdelemnek a hatékony rendfenntartás, az önkormányzatok és a rendőrség összehangolt munkája ugyanúgy szükséges eleme, mint az, hogy az Európai Unió a Balkán déli határán pénzügyi, technikai és minden más segítséget biztosítva és nem csak ígérgetve, segítsen feltartóztatni a migránsok tömegeit” – szögezi le a VMSZ közleményében.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »